Dave nekem annyira tetszett ez a történetszál, hogy ha egyszer valóság lesz belőle én azonnal megírom a parodiáját :)
Most komolyan. A Star Trek nem erről szól, még ha sok űrakcióhoz szokott, ingerhiányos környezetben felnőtt borg palánták ezt részesítik elönyben. A Star Trek mint olyan a sci-fi műfaj keretein belül próbál egy olyan ideális jövőt felvázolni, ahol az egymás meletti békés együtélés utopiáját próbálják megvalósítani és az olyan emberi gyarló tulajdonságokat mint a vagyonszerzés és öncéló tevékenységet, legalábbis a Föderáción belül felváltja a tudásvágy és az önmegvalósítás.
A háború olyan színfoltja a történetnek, mely arra hivatott, hogy megmutassa mennyire tudja a fejlett humanoid megőrizni "emberi" méltóságát egy olyan megalázó és szomorú esetben mint egy háború.
És ha már itt tartunk az Alfa és Béta Kvadráns föbb népeinek titkosszolgálatai rendelkeznek olyan tömegpusztító fegyverekkel melyekkel, bár egyezmények betiltották, akár az "egész Gamma és Delta kvadránst meg lehetne szüntetni" Ez azért egy kicsit sok :) De egy tömegpusztításnak mi értelme lenne. A másik dolog az, hogy nekem ez a borg téma már egy kicsit elcsépeltnek tűnik. Ha így halad a történet tovább, ahogy eddig, a végén még a Föderáció felveszi a Borg-ot a tagjai közé :) Ez azért, ha lehet még durvább volt :)
A Star Trek-ben a fantáziának a logika és néha a fizika szab határt :)