piro para Creative Commons License 2024.11.17 0 0 93308

Most a tetőn lakom:)

Sajna összetört a kinti hőmérőm, így nem tudom hány fok volt eddig nálunk a mínusz rekord.

Régen a völgyben laktam, ott már az idei fagyok is taroltak. 3 fajta diófám van a völgyi domboldalban, és már mind a 3 levele lehullott,

de itt a tetőn még mindig van jócskán levél a diófán.

Nagyon érdekes az itteni fagy, mert még 4 fehér nagy bokor krizimet csak épp, hogy megérintette, egy világos zöld pókos krizi most nyílik,

azon nincs fagynyom, 2 bokor holland csokros sárga (tojásközepű) krizim is csak enyhén érintett, de még szép.

A fekete paprikáim a múlt hét közepe táján adták meg magukat, de ők a faltól 5-6 méterre voltak a járda mellett.

A bohóc a faltól 50-60 centire van, a legvédettebb helyre került, ott még a madársóska is virít.

Van bordó csokros krizim, rajta sem látszott még a fagy, de mivel nagyon ki volt nyílva, a héten levágtam, mert ha jön a sok eső,

már nem akarok a sáros talajon mászkálni. Délután a kriziket nézve az jutott az eszembe, hogy lehet még a decembert is megérik?

Nem emlékszem olyan télre, hogy decembert krizantém virágos udvarral köszöntöttem volna.

Előzmény: CBNora (93306)