Fargo, Iore,
Koszonom az osszefoglalast. Bar vegigolvastam mind a 4k levelet a topicban, azert az itt leirt megallapitasoknak a felere sem emlekeztem a vegen. :-)
En is osszefoglaltam, amit eddig tudok (egy reszet persze toletek), ha esetleg ki tudjatok egesziteni, vagy ravilagitani benne a hulyesegekre, azt megkoszonnem (a +/- a Volvo szemszogebol van):
- A Volvo majdnem másfél millióval drágább
+ A Honda felszereltségébe minimális beleszólásom van, és az 1.6-os alulfelszerelt, a 2.0-ás meg drága
- A Honda megbízhatósági statisztikája jobb (16 hiba/10000 km, a Volvo 850-nél uaz 32). Az nem derul ki, hogy milyen merteku hibak szamitanak hibanak az ADAC (nemet autoklub) statisztikajaban.
+ A Honda javítása drága
+ A Volvo biztonságosabb
+ Accordot a szegedi szalon még legalább 4 hétig nem fog tudni mutatni. Ha az alkatrészellátás is ilyen...
- Volvo szalon nincs is Szegeden
+ A Volvo jobban illik a nyugis vezetési stílusomhoz. Az elozési erotartalékon kívül másra nem kell jobb motor.
- Egy kicsit szukosnek ereztem a belso teret a Volvoban (Hondaban meg nem ultem). Az emberre szinte radol az a vastag ajto. :-) Pedig nem vagyok tul nagy (175 cm/85 kg)
Egyeb:
Iore, Fargo: ujat szeretnek. Nem vagyok nagyon hozzaerto, es mindig feltem attol, hogy atvagnak. Amikor a 4 eves Suzukimat vettem (hasznaltan, de szalonon keresztul!), a biztositotol tudtam meg (ismeretseg utjan, mert egyebkent titkos), hogy 850 kHUF kar volt benne 3 honapos koraban. Ebbol a felszinen csak annyi latszott, hogy nem voltak hajlandok kotelezot meg CASCO-t kotni ra. Azota a szalonokban sem bizom. Ujonnan is ott vettek az autot, es utolag latszott a viselkedesukon, hogy tudtak a dologrol.
Iore: tegnap RTL klub roadshow volt, es a kecskemeti szalon kiallitott. Ott volt szerencsem beleulni egy vadiuj 2001-es modellbe, aznap jott meg a gyarbol. Persze nem sokat mond nekem az 1500 kisebb modositas, mert nincs osszehasonlitasi alapom. (Meg ugy egyaltalan, a Suzuki Swift-es tapasztalataimat nehez atvinni erre a kategoriara. :-) A nagyok modositasokat persze tudom, le vannak irva.
Fargo:
- Leirhato az, amit 'Volvo feeling' alatt ertesz?
- Erdekelnenek a fenntartasi koltsegek is: CASCO (Szeged melletti falu), szerviz, ilyesmi. Tudsz szamokat mondani?
- Jobban szeretem az autora hasonlito autokat, ezert nem tetszik a V40 annyira. Suzukibol is Sedan-om van.
Barki:
- Minosegi tapasztalatok S40-nel: hibak gyakorisaga, sulyossaga, jellege?
Bocsi a hosszu levelert, de legalabb nem kell sokat lapozni a forumban. :-)
Udv, Bond