KlausM Creative Commons License 2024.11.15 -1 0 26

ITT és "Kronológia" topicban nyilvánosságra hozott felfedezésemmel kapcsolatosan megpróbálom tömören felvázolni ennek szükségszerű következményeit:

1, Korrigálni kell a Nagy Heródes krállyá kinevezésének és halálának elhibázott évszámait (i.e. 37 és i.e. 4.), a Josephus Flavius által megadott i.e. 44-re és i.e. 8-ra.

2, Ennek a korrekciónak, a hibás adatok abjurációjának feltétel nélkül meg kell történnie a tudományos körökben, ellenkező esetben szerintem nem hivatkozhatnak a továbbiakban megalapozottan és jogszerűen Josephus Flaviusnak a Nagy Heródessel kapcsolatos információira:

a, "Heródes az uralkodásának első napján Antonius vendége volt, és így magára öltötte azt az új méltóságot, amelyet a száznyolcvannegyedik olümpián szerzett, C. Domitius Calvinus második és C. Asinius Polliu első konzulsága alatt." (forrás: Die jüdische Alterthümer, Köln, 1853, 256. old. - ford.: K. L. Matefi)

b, "Ezt a Mátyást fosztotta meg Heródes a főpapi méltóságától, a másik Mátyást, aki a zavargást okozta, néhány társával együtt élve elégettette. Azon az éjszakán a Hold elsötétült." (443. old. - ford.: K. L. Matefi)

c, "Antipater kivégzése után öt nappal halt meg, 34 évvel Antigonosz meggyilkolása és 37 évvel a rómaiak által királlyá történt kinevezése után." (447. old. - ford.: K. L. Matefi)

3, A valótlan évszámok arra adtak lehetőséget hosszú évszázadokon keresztül számtalan kutatót megtévesztve, hogy a Dionysius Exiguus keresztény kronológus és szerzetes által helytelenül kikalkulált keresztény időszámítás kezdetét, az "anno Domini"-t, azaz az "Úr évét" képtelenség legyen korrekt módon helyreigazítania, revideálnia bárkinek.

4, Az általam napvilágra hozott helyénvaló adatok (Nagy Heródes királlyá kinevezése: i.e. 44; halála: i.e. 8) azért nagy jelentőségűek, merthogy Heródes halálának időpontja (i.e. 8, pontosabban Peszách ünnepet - i.e. 8.03.25. - megelőzően néhány nappal) után nem születhetett meg a történelmi Jézus... Azt hiszem, hogy ehhez ezután nem férhet kétség!

5, Tudtommal én vagyok a kutatók közül az egyedüli, aki mertem szembehelyezkedni a tudományos körök ezzel kapcsolatos megalapozatlan, általam vélt konszenzusával.

6, Mivel az itt publikált két évszám (Nagy Heródes királlyá kinevezése: i.e. 44; halála: i.e. 8) helyes megállapítása a saját szellemi termékem, ezért a korábbi hamis információk editálásakor elvárom a nevem feltüntetését, ellenkező esetben plagizálásnak fogom tekinteni.

Örülök, hogy hozzájárulhattam az Index Fórum "Tudomány" alfórumának sikeres tevékenységéhez!

KlausM