Ez az M41 nekem nem egyértelmű. A fényképen pont nem látszik, hogy tényleg van-e benne dekóder, ha van, akkor miért mondja az eladó, hogy Digitools hangdekóder kell bele? (Lehet hogy sima, hangnélküli dekóder van benne?)
A sínnel az a helyzet, hogy senki nem mondta, hogy nem lehetséges használni az U profilú sínt, de közel sem olyan megbízható az áramszedés rajta, mint az alpakka profilsínen, az esztétikáról nem is beszélve. Vigyázz, hogy a gyerekek nehogy emiatt a bizonytalan működés miatt unják meg a modellvasutat!
Amikor nekem volt U profilos sínem, akkor minden csatlakozásnál a sín külső oldalára csatlakozást áthidaló vezetékdarabot forrasztottam, így tudtam kiküszöbölni a gyakori érintkezési hibákat. Ma már kizárólag anyagi megfontolásból vesz a modellező régi (U, vagy kalap) sínt, modellezési szempontból ez egy barkács megoldás.
Szerintem ne költs sokat régi sínre, próbáld ki és meglátod mennyire válik be a használatban. Az akadozó váltót meg biztos meg lehet javítani, bár az kétségtelen, hogy nem illik így eladni (esetleg a következő börzén keresd meg az eladót, ha van benne tisztesség, kicseréli).