Lillk Creative Commons License 2024.11.14 -1 0 105093

Nem kalapsín, mint kiderült, hanem az általad is említett Piko U profilos sínek vannak nekem.

Az M41-es ez volt, nem csak előkészített, hanem teljesen digitális is:

https://www.facebook.com/marketplace/item/1559350941562486/
-Digitális

-Felújított hajtás

-Menetfények

-Fülkefény

-Kidolgozott vezetőállás

-Víztiszta üvegek

-Kapaszkodók

-Egyedi pályaszám

-Saját doboz

Később láttam, h aki eladta, az a Facebookon a Fuggerth csoportban admin.
https://www.facebook.com/groups/928995840873892/
Kérdeztem tőle pár dolgot mikor megvettem, többek között ezt is, h analóg pályán ezt lehet-e futtatni, és ugyanezt mondta, h le kell dugózni a dekódert,
de megnyugtattam, h nem tervezem, ez csak egy kérdés volt. Digitools hangdekóder kell hozzá egyébként, ezt mondta is.

Szándékosan vettem ezt meg, mert a 3 gyereknek gondoltam 3 vezérlőt a kezükbe, és akkor minimum három mozdony is fog kelleni.
Bár pont ez az egyetlen amin elgondolkodtam, h elnéztem a digitális árakat, több mint 100ezer egy mozdony, tehát 4-5százezerért kellene venni pár mozdonyt,
hát nem vagyok benne biztos, h ilyen drága játékokat gyerekekre bíznék. Analógból egyszerűbb lett volna ez az egész, 30-40ezer egy mozdony,
~150ezer belőlük 4-5 darab, aztán csak nyugodtabb vagyok, ha valamit összetörnek, nem százezres a kár egyből.
De ott meg nem lehet a mozdonyokat külön vezérelni. Vagyis ahogy írtad is, lehet szakaszolni, volt is ilyenem a gyerekkori sínek között, de nem sokat használtuk. 
Pedig emlékszek, mikor először meglett, meg a kis vasúti térközjelző-lámpák hozzá, hát kábé az összes szomszéd gyerek nálunk vonatozott a házból.

Az M41-est azért vettem meg, mert antikolt, de csak egy kicsit. Pont ez tetszik, h csak kicsit koszos.
És a magyar dízelekből gondoltam, h vennék már párat, nem azért mert ilyen mélymagyar lennék, inkább "csak". 
M41, M61, M62, M40, M43, M44, M47, M63, Bzmot
És pont szembe jött egy M41-es, ráadásul amennyire átnéztem az árakat, 45ezer az teljesen rendben van érte. Már csak egy hang dekóder kell bele.

Pénz egyébként van erre az egészre, ez nem gond, inkább csak az elveim, értelmetlen dolgokra nem szeretek költeni. :/
Ezért nem akartam egyből a síneket is lecserélni, mert nem látni felületi sérülés nyomokat egyiken sem, hiába ki tudja milyen régiek. (1985-ben kaptam kb az első készletet.)
Azokon látni csak felületi hibát, amiket ezen a vasúti börzén vettem hétvégén, egy váltószett, otthon vettem csak észre, h ez inkább a kukába való. 

Az egyik váltót kézzel nem is lehet átváltani a végállásba, mérges is vagyok a bácsira, h volt pofája egyáltalán árulni ilyeneket. 
Sajnos elkövettem azt a hibát, h megláttam ezt a két váltót, már egyből a földszinten, megörültem neki, és meg is vettem, 9ezer volt a kettő.
Amilyen gyatra fényviszonyok voltak ebben a művházban, a félhomályban nem is láttam, h milyen állapotúak.
Állítólag az elektromosnak 4500 darabja, a kézi váltónak 3500. De szerintem inkább attól függ, mennyibe kerül, h mennyire tűnik jólszituáltnak az éppen aktuális vevő, elegáns ruha = drága ár.  
Aztán az emeleten már teljesen jó állapotúakat is láttam, olyan dobozban, amit még szerintem ki se bontottak, és csak 6ezer volt a pár az elektromosból. 

Ez utóbbi eladónál vettem egy cipősdoboznyi sínt, még 10ezer se volt. (20egyenes, 24 R2 ív, 32 R1 ív, meg az apró.) 
A többi árusnál, ahol láttam síneket, 400 volt darabja az egyeneseknek, és 2-3száz az íves.
Ezek is szintén teljesen jó állapotúak. 
Na ezért kérdeztem, h ezek a sínek mennyire jók a digitális üzemhez, mert ha ez ilyen, h 10ezer egy ekkora dobozzal, akkor maradnék ennél a síntípusnál egyelőre.

Ami a dekóderek beépítését illeti, van Weller pákám, szoktam néha forrasztani, ha kell valamit, de villanyvasutat nem fogok, inkább keresek valakit aki megcsinálja. :))

Előzmény: csíkos-háTTú (105089)