KlausM Creative Commons License 2024.11.14 0 0 46

A történelmi Jézus élete tudatosan egy kozmikus misztériumra épült fel, ennek következtében születésének és kereszthalálának dátumait a héber kabbala féltve őrzött titkának, a Schemhamphoras-nak ismeretében lehetséges csak korrekt módon feltárni. Ebben nincsen segítségünkre a hibásan felépített kronológia.

Mint ahogy a 39. bejegyzésemben jeleztem már, Jézus születését a jeruzsálemi beavatott papok tervezték meg, és Máriát szemelték ki 3 éves korában arra, hogy a bűntelen Megváltójukat majdan, i.e. 8.02.10-én világra hozza. Azért esett Máriára a választásuk, mivel ő is a Schemhamphoras egyik kozmikus forrásának égisze alatt született i.e. 23.12.18-án ("rászállt a Szentlélek").

Mária teherbeesése i.e. 9.05.20-án történt, amikor a jeruzsálemi Templom főpapjának korábbi kérésére elkészített függönyt elvitte személyesen a Templomba. Még aznap meglátogatta rokonát, Erzsébetet, aki már értesülhetett férjétől, Zakariás paptól, hogy ennek az eseménynek aznap meg kell történnie, ugyanis Zakariás Máriát 3 éves korától 9 éven keresztül erre a szerepére készítette fel a Templomban. Jézus megváltói szerepe a Peszách ünnep előkészületi napján, i.sz. 25.04.01-én kierőszakolt keresztre feszíttetésében merült ki, amikor a születését szignáló égitestek egy T-keresztet alkottak a zodiákusban. Mint ismeretes, az ószövetségi szokások értelmében évről évre a Peszách ünnep előkészületi napján egy hibátlan páskabárányt (Exodus 12,1-14; Leviticus 23,4-5; Deuteronomium 16,1-7) kellett feláldozzanak Istenüknek, JHVH-nak, az Ezsdrásék által megalkotott Tórában részletezett Exodusra emlékezve.

Röviden summázva ennyi.

Előzmény: pk1 (45)