Szia!
Köszi a kérdést, hála a jó Istennek minden rendben van!
A 22276. számú hozzászólásban írtam, ha nem takaródzom be,
akkor a klímára és a huzatra egy kicsit érzékeny vagyok.
Egy sráccal volt egy kis "vitánk", én azt állítottam, hogy akinek hosszú ideje van
hullámzóan erős és enyhébb elviselhető fájdalma, annál kórokozó, nagy valószínűséggel
baktérium áll a háttérben. Erre ő azt mondta, hogy olvassak utána, mert a gyulladás
kórokozó nélkül is fennállhat. Végül is igaza van, de szerintem inkább elbeszéltünk egymás mellett,
mivel a felfázásom miatt, a prosztatámban van egy kis maradandó gyulladás, de ennek a mértéke
fájdalomküszöb alatt van, tehát semmilyen panaszom nincs. Ennek jele a csökkent ejakulátum mennyisége.
Ellenben, ha fellép egy olyan hatás, ami vérbőséget okoz, azaz gyulladásfokozó, akkor ez a kis gyulladás,
a fájdalomküszöb fölé erősödik, és fájdalomérzetet okoz. Ilyen vérbőséget okozó, azaz gyulladásfokozó
hatása van a következőknek:
1. Hideg, huzat, stressz és ezek szerintem a prosztatában lévő zsákocskákat is károsítják.
2. Használjuk az adott szervet, vagy reggel amikor felkelünk, megemelkedik a pulzus, illetve
van egy DH statikus nyomásnövekedés is, illetve ha pszichésen rágörcsölünk.
3. Cigaretta, kávé, erős fűszer és tömény szesz.
Még valami, ami szerintem fontos. Amennyiben valaki el kezdi használni az Aneros prosztatamasszírozót
persze orvosi engedély mellett, és elméletileg nincs baktérium a prosztatájában, legalább is az orvos
nem tudta kimutatni, akkor előfordulhat szerintem, ha az illető lelkesen használja a masszírozót, hogy
az idült prosztatagyulladásból csinál egy akut gyulladást, azaz a dülmirigyben lévő darázsfészket
szétrobbantja, és a baktériumok megint lebegő állapotba kerülnek, melynek hatására az egész prosztata
begyullad, ekkor a külső burka megpuhul, tályog is kialakulhat, és a véráramba baktériumok kerülhetnek.
Ezért fontos, hogy legalább amerikai tőzegáfonyát és kisvirágú füzikét szedjünk, és ha nem javul az állapotunk,
akkor menjünk orvoshoz, aki már ezután a reggeli vizeletmintából, ki fogja tudni mutatni a kórokozót.
Azért jó a reggeli vizeletminta, mivel az esti alvás idején, a húgyhólyagban pangó vizeletben,
a baktériumoknak van idejük elszaporodni.
Üdv:
Gábor