szentimrei.agnes Creative Commons License 2024.11.12 0 0 93266

Valahogy félreolvastam Judit nekem írt válaszát, tényleg nem cseresznye- hanem almapaprikát írt... Az agyam azért nem az almapaprikát vette be, mert arra a célra amire szeretném (nem káposztával-ilyesmivel tölteném, hanem kecskesajttal) arra ez túl nagy és vastag falú. Amolyan kis olajban érlelt "antipastikat" szeretnék, ritka csemegének, ha jönnek a gyerekeim.

Tavaly kipróbáltam mini sült-savanyított snack paprikából, ez nagyon finom lett, de pár hét után szétázott, zavaros lett. Piro para javasolta, hogy tegyem el savanyítva a paprikát, és csak fogyasztás előtt pár nappal töltsek-olajozzak, amennyi kell.

Végül a megbontott tulipánnal tettem egy próbát, kiskanállal egész ügyesen tölthető. Viszont túl ecetes lett a savanyítólé, így a paprika is... direkt minipaprikák eltevésének néztem utána a neten, szinte mindenhol túlzottnak éreztem az ecetet, de elhittem:(

Kb. 10napos az eltett paprika, ha most leöntöm a levet és újat csinálok, javul vajon?