Csimpolya Creative Commons License 2024.11.10 0 0 3695

Ma délelőtt ellátogattam az Eiffel-műhelyházba, mert vásárt hirdettek, és ez nagyon érdekelt. Maga az épület az Eiffel mérnöki iroda tervei szerint készült, és nem túl meglepő módon Zsolnay-kerámiával borították. A Műhelyházban most az Opera egyik kirendeltsége működik, balett és opera előadásokat rendeznek benne, most 11-kor is volt egy gyerekelőadás. Engem viszont a vásár érdekelt. Afféle előrehozott karácsonyi ajándék vásárnak szánták, de meg kell adni. ha nem is volt túl sok kiállító, ezek mindannyian egyedi, kézzel készült, szép holmikat kínáltak eladásra.

Párat felsorolok. Enyhén steampunk stílusú robot, illetve macskafigurák. Számítógép alkatrészekből készült ékszerek. Kerámia bögrék, a legtöbből azonos mintázatú teás, illetve kávésbögrék is voltak. Kabátok, sálak, pólók, kesztyűk. Fura mintájú és színkombinációjú zoknik.

Kézműveskedőknek hímzőkeretre feszített vászon, a hozzá illő kellékekkel, csináld magad alapon. A kedvencem egy pillangó, a teste egy bronz (vagy bronzszínű) kulcs, a szárnyai hímzettek, és gyöngyözöttek. Már majdnem elcsábultam, de aztán hősi lélekkel ellenálltam. Úgy látom, a makramé újra kezd divatba jönni, láttam néhány érdekeset.

Egy pulton könyv is akadt, továbbá jó néhány érdekes képes levelezőlap, ezek jó része inkább érdekes volt, mint tetszetős! Nem is küldök ilyet a barátaimnak! Akadt egy festő is, nem is voltak rosszak a képei, de valahogy még a Budapest Körszállót is furán torznak láttam. Sebaj, nem kötelező együtt laknom vele!

Viszont csodás nyakéket láttam, kb. mutatóujj nagyságú, ezüstből készült csikóhal, no ezt szívesen viselném!

Az ételekből ezúttal csak kettő szerepelt, kolbászt, illetve mézet kínáltak, bár a büfénél többféle péksütemény volt, az udvaron meg churros és hamburger is.

Bent a csarnokban kiállítottak egy nemzetközi étkezőkocsit, úgy gondolom, a harmincas évekből. Előtte egy mozdony. Mindkettőt többször körüljártam, sajnos, nem lehetett a kocsiba bemenni, holott érdekelt volna! Vigasztalódtam egy másik, az előzőnél jóval nagyobb mozdonnyal, ez az udvaron volt kiállítva, és ahol nem volt fekete, ott csillogott-ragyogott.

Mindent összevetve, kellemes volt az ott töltött idő.