Ha nem olvastam volna, ugysem hittem volna:
"Ha az ember a stílust jellemzi, ha akarja, ha nem, a belső, erkölcsi indíttatásokról is szól. Összefoglalva: ha ez az ország így politizál - és itt főleg a kormánykoalíció pártjainak politikai stílusáról, itt-ott a tartalmáról is beszélek -, akkor olyan irányt vesznek a folyamatok, hogy...
Nem szeretném a fiaimat olyan országban tudni, ahol majd mindennapos és következmények nélküli az alkotmánysértés. Ahol a törvényszegés mintha már sikk lenne, és igen gyakran ugyancsak nem jár következményekkel.
Ahol fölényesen kioktatnak tekintélyes nemzetközi szervezetet, legyen az az Európai Unió vagy éppen biztonsági szervezet. Ahol felelős emberek úgy beszélnek, mintha mi mindenkinél mindent jobban tudnánk...
Olyan országot szeretnék, amelyben a demokrácia nem csak szólam, ahol a jogállamiság a mindennapi gyakorlatban is szentség. Ahol kevesebb nyilvánosságot nem - csak sokkal több nyilvánosságot lehet szorgalmazni
Forras: Bodor Pál (DIURNUS) / Budapesti Lap, 2000.junius 16."
Nehany gondolat Nemet Miklos elvtars melyen szanto gondolataihoz:
- mennyivel mas volt az a stilus, amit Nemeth elvtars valositott meg, amikor az MSZMP KB Gazdasagi Osztalyanak vezetoje, illetve amikor miniszterelnok volt. Ott aztan volt stilus. Uralkodasa alatt a folyamatok…
- szerencse, hogy fiai eddig a klasszikus kapitalizmus hazajaban tanultak, remelhetoleg megtanultak az angolt es ha a folyamatok meg a mindennepai torvenysertesek, meg az alkotmanysertesek tovabb fokozodnak, akkor remelem Nemeth elvtars fiainak csak lesz lehetoseguk valahogy kimenekulni az orszagbol, amig apukajuk nem kerul hatalomra es nem allitja helyre a demokraciat, nem szunteti meg a torvenyserteseket Magyaroszagon. Addig is aggodom Nemeth elvtars fiaiert. Nem tudom, a tobbi gyerek addig is hogyan eli at az egesz mostani veszkorszakot.
- igen, Nemeth elvtarsa var a feladat, hogy Magyarorszagon helyreallitsa a demokraciat, a jogallamisagot es szivos munkaval kiharcolja a nyilvanossagot.
Udv.belovai