hello40 Creative Commons License 2024.11.07 0 0 3669

Továbbra is csodálom az imponáló kapacitásodat: az Állatkert után még a Műcsarnok is!!!

Ami az Állatkertet illeti, köszi a részletes helyzetjelentést, főleg a kutyák után a legkedvesebb állataimról, az oroszlánokról!

Fenséges, gyönyörű teremtmények, rengeteg filmem, fotóm van róluk, egy részük saját felvétel: 2014-15-16-ban sűrű vendége voltam a Gyöngyös Zoo-nak, ahol évente születtek kisoroszlánok. Akkor még meg is lehetett simogatni őket, természetesen szigorú higiéniai óvóintézkedések mellett. Aztán ahogy kamaszodtak, is csodálatos volt találkozni velük. Egészen közel tudtam menni a ketrecükhöz, onnan fotóztam őket. Volt, hogy egy nyáron többször is mentem. Olyan gyakran láttak, hogy szerintem már megismertek - szinte barátságos pillantással üdvözöltek!

De ők régóta nagyon a szívemhez nőtt állatfaj! Képernyővédőként is több fotójukat raktam fel, mindig élvezem nézni őket úgy is.

Persze, a bezártság nagyon ellenkezik a természetükkel, de intelligens állatok, felmérik a lehetőségeik korlátait.

Így látva őket mindig arra gondolok, hogy legalább biztonságban vannak más vadállatoktól + az orvvadászoktól!

Ha fiatalabb koromban úgy lehetett volna utazni, mint manapság, biztosan elmentem volna Kenyába, az élőhelyükön megcsodálni őket. Így maradnak az ilyen témájú természetfilmek - szerencsére elég sok látható belőlük a tematikus csatornákon.

Előzmény: Csimpolya (3667)