A szexbotrányba keveredett Bese Gergő atya 7+1 pontban vázolta fel, mit kezd most magával, miután már nem misézhet
Belföld
2024. november 5. – 19:16
Weiler Vilmos
„Ha jól tudom szabad országban élünk, és nem tilos tervezni az embernek a jövőjét! Így volt lehetőségem négy püspököt megkeresni Ausztriában, akiknek szakmai önéletrajzomat átadva kértem lehetőséget arra, hogy amennyiben szükség lenne a szolgálatomra, én rendelkezésre állok” – írta ki Bese Gergő felfüggesztett katolikus pap kedden a Facebookra egy olyan posztban, amelyben 7+1 pontban írt az elmúlt hetek eseményeiről és a jövőre vonatkozó terveiről.
Bese a posztját azzal kezdi: „Az elmúlt napokban ismét felerősödni látszik a körülöttem mesterségesen, és tudatosan szított hisztériakeltés. Több újság megkeresett, hogy válaszoljak azokra a hazug, jellemtelen állításaikra, mellyel ismét fel akarják korbácsolni az indulatokat, mintha nem lenne ebben az országban más probléma.”
Zárt-körben Semjénéknek még biztos misézik....
Bese ezután hosszan panaszkodik arra, hogy az újságírók üldözik és zaklatják, szerinte azért, hogy eltereljék a figyelmet a kiskorúak sérelmére bűncselekményeket elkövető „celebekről, papkollégákról”. Szerinte az újságírók boldogok, amikor gyalázzák, és most azért posztol, hogy a posztját ismét szétcincálják.
Bese azt állítja:
- Az elmúlt időszakban többször is volt külföldön meghívásoknak eleget téve,
- be is adta a szakmai önéletrajzát Ausztriában négy püspöknek;
- de a felfüggesztése nemcsak Magyarországra, hanem az egész világra vonatkozik, így papként külföldön se dolgozhat tovább;
- viszont később szeretné még folytatni ezt a hivatást.
Bese ezenkívül azt is állítja, hogy nincs közte és az egyházi elöljárói között nézeteltérés, a politika részéről pedig semmilyen üldözést nem tapasztal. A teljes posztot itt lehet elolvasni: