Egy kis kézilabda.
Mindenki elismerően nyilatkozik Fazekas Gergőről. A döntés az övé, de messziről had' szóljak hozzá én is, azt szabad.
Szerintem nem hozzott jó döntést
- Sabate bízik benne, Sabate helye a mai kézilabdában szerződés hosszabbítás ellenére azért nem bomba biztos. Ha hasonló játék lesz a BL-ben, az nem jelent továbbjutást és ha a bajnoki cím is bukik, akkor feltunningolt Plockba nem biztos, hogy ő lesz
- Nincs garancia semmire, de a Veszprémen olyan nyomás van, hogy játsszasson magyart, hogy a második opció balátlövőben és/vagy irányítóban szerintem szinte GARANTÁLT lett volna, jobban, mint Plockban
- Ha hosszú távra tervez, akkor Cindric és Palmarson 2 év, Casado és Kosrotov kb. 0, El-Dera visszatérése bizonytalan, legalább 1 évig nem lesz ő még játékos
- ő ott egy légiós lesz, Veszprémben a helyi játékos lenne, aki fiatal, aki a válogatott kulcsembere, a tolerancia sokkal nagyobb.
Nem ismerem persze a magánéleti szálat (lengyel barátnő), a fizetési kondíciókat (de épp ebben a helyzetben a világ pénzét elkérhette volna), és sok mást sem, de azért nem fekete-fehér a helyzet, hogy ő hibázott volna Veszprémbe való visszatéréssel.
Ha azt nézzük, hogy ezek után milyen magyar játékos juthat a Veszprémnek, akkor:
- Palasics: amennyiben Jensen helyett kell játékos, akkor az ő helye garantálható 2025-től
- és a két Bence: Bánhidit nehéz elképzelni, hogy a lejáróját ne újítaná meg Szegeden és Imre Bence Veszprém szint, őt pedig a Kiel nem szeretné elengedni vélhetően.
- Ilics nálam nem Veszprém szint.
Tehát nehéz a helyzet, ha egy 2Rule-os, állami pénzen táplált Veszprém tényleg magyar játékost akarna, joggal.