Bzmot332 Creative Commons License 2024.11.01 0 20 166116

Egyébként nagyon izgalmas ez a papíros téma, én személy szerint örülök, hogy a hatóság is lépett az ügyben.

Nevezhet bárki kárörvendőnek meg rosszmájúnak, de engem rohadtul idegesít, hogy én szabályosan játszom a játékot, közben legalább ismerek 5-6 embert, aki úgy buszozgat, hogy:

- nincs jogsija csak autóra (mondjuk olyat is ismerek, akinek arra sincs)
- busz ideiglenesen kivonva, műszaki tizen+ éve nincs, kötelezőt hagyjuk

- de Budapesten úgyse állítanak meg BKV buszt...

Volt, akinek annyi volt a buszos tapasztalata, hogy OMSI-ban tud egérrel vezetni. És ilyen emberekből elég sok vezetget 10-15 tonnás (és méteres) buszokat, amikkel egy rossz mozdulattal kitörölsz az élők sorából egy iskolás csoportot, de minimum hatalmas anyagi kárt tudsz okozni.

Mindeközben én vettem egy buszt, amire egy év után sikerült műszakit csiholni (nem értem rá, semmi más oka nem volt), szereztem rá kedvezményes biztit, nem szegem meg annak a szabályait se, ingyen viszek haverokat vele néha. Jogsi van, buszon műszaki van, nevemen van, forgalomban van, van biztosítás. Az egyetlen bűnöm, hogy nem vakartam le a BKV logót (ezek után megteszem, sok nem múlik rajta), és ritkán kihalt helyeken megállok buszmegállóban, hogy olyan barátoknak átadjam pár száz méterre, akiknek szintén van jogsija. Hazudok, rövid fotók kedvéért álltam meg 3-4 buszmegállóban, ennyi.

Én nem is értem amúgy néha az embereket. Gondolom pár sulinetes kért anyutól kölcsön buszra, de bennem fel sem merülne, hogy jogsi, papírok nélkül egy kivont busszal utasokat szállítgassak. Igazából az se, hogy valós táblákat tegyek ki közúton, de ezzel egyedül vagyok úgy érzem...

Szóval én nem tudom sajnálni, akit lekapcsolnak, felőlem úgy b*sz meg a hatóság minden ilyen hülyét, ahogy akarja. Nyilván újfiguráéket és a velük egy hajóban evezőket sajnálom, a fizetéses utazgatások valóban nem megoldhatóak, de attól tartok az olyanok mint ők meg én tesszük ki a hobbi buszosok tizedét se, a többiek meg a mi kárunkra húzgálják az oroszlán bajszát. Innen is jár a köszönet érte.