Leslie07 Creative Commons License 2024.10.31 0 1 199254

MEGTÖRTÉNT AZ ELSŐ FELTÁMADÁS 1914-BEN,AHOGYAN AZT JEHOVA PAPJAI ÁLLÍTJÁK?

Pál apostol figyelmeztette Timótheust arra, hogy soha ne térjen el az igazság beszédétől.

2.Tim. 15Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, aki szégyent nem vall, aki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.16A szentségtelen üres lármákat pedig kerüld, mert mind nagyobb istentelenségre növekednek.17És az ő beszédök mint a rákfekély terjed; közülök való Himenéus és Filétus.18Akik az igazság mellől eltévelyedtek, azt mondván, hogy a feltámadás már megtörtént, és feldúlják némelyeknek a hitét.19Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól minden, aki Krisztus nevét vallja.

Nem csak azt állítják jehova papjai, hogy az Úr Jézus már eljött 1914-ben,hanem azt is, hogy 

1918-ban,meglátogatta a börtönben az Őrtorony Részvénytársaság elnökét és társait,és reájuk bízta 

összes javait. Ez kizárható annak ismeretében, hogy hogy azt állították, hogy a feltámadás már 1914-ben megtörtént.

A bebörtönzés körülményeiről így számolnak be jehova tanú:

"Russell halála után, 1917 júliusában a Watch Tower Society megjelentette A beteljesült titok című könyvet, amely magyarázatot ad a Jelenésekhez, Ezékiel könyvéhez, valamint az Énekek Énekéhez. A könyv kertelés nélkül leleplezte a kereszténység papságának képmutatását.

Nem sokkal ezután, 1918. február 12-én a kanadai kormány rendelete pénz- és börtönbüntetéssel járó bűncselekménynek nyilvánította, ha valaki birtokában tartja akár A beteljesült titok című könyvet, akár a fent látható traktátust.

A vád — kémkedés

A dolgok 1918. május 7-én érkeztek tetőpontjukra, amikor az Egyesült Államokban államközi parancsot adtak ki J. F. Rutherford, a Watch Tower Bible and Tract Society elnöke és legközelebbi társai letartóztatására.

A tárgyalás folyamán bizonyítékok kerültek elő, amelyek megmutatták, hogy a tervek a könyv megírására vonatkozóan — sőt a legtöbb kézirat megírása is — már elkészültek azelőtt, mielőtt az Egyesült Államok hadat üzent (1917. április 6-án), valamint hogy az eredeti szerződést a kiadásra már aláírták azelőtt, mielőtt az Egyesült Államok kiadta azt a törvényt (június 15-én), amelyet ők állítólag megszegtek.

Miért kaptak oly súlyos büntetést?

Mindezek ellenére 1918. június 20-án az esküdtszék ítéletet hirdetett, és mindegyik vádlottat bűnösnek találta a vádirat minden vádpontjában. Másnap hetüket  egyénenként négyszer húsz évre ítélték, amelyet egyidejűleg kell letölteniük. Július 10-én a nyolcadik vádlottat ítélték el egyidejűleg letöltendő négyszer tízéves időszakra. Mennyire voltak súlyosak ezek az ítéletek? Woodrow Wilson, az Egyesült Államok elnöke 1919. március 12-én az igazságügy-miniszternek tett megjegyzésében elismerte, hogy „a bebörtönzési időszakok nyilvánvalóan túlzottak”. Ténylegesen a férfi, aki Szarajevóban leadta a lövéseket, amelyek megölték az Osztrák—Magyar Monarchia trónörökösét — ez az eset pedig elindította azokat az eseményeket, melyek az első világháborúba taszították a nemzeteket — nem kapott súlyosabb ítéletet. Húsz év börtönbüntetésre ítélték — nem négyszer húsz évre, mint a Bibliakutatókat!" Forrás:/Jehova Tanúi Isten Királyságának Hirdetői - 647-653. oldal/

Habár az Őrtorony Részvénytársaság azóta sem szűnt meg az Isten szavával ellentétes hazugságokat terjeszteni - beleértve azt, hogy az Úr Jézus már 1914-ben visszajött és akkor fel is támadtak a halottak - csak  némelyeknek a hitét sikerült nekik feldúlni az emberiség több milliárdos létszámához képes. Egyre több jehova tanú ismerte fel , hogy az Őrtorony Részvénytársaság a Sátán szervezete és hagyta el azt.