Szia!
Köszi a eddigieket.
A fóliáról annyit: Rozsdamentes acélvázas, 3x2 m és 2 magas. Oldalt 3-3 szúnyoghálós 40x40 cm ablak. az ajtó 1.2 m cipzáras, feltekerhető. Tavaly megunva a veteményezést, beültettem 4 tőke szőlőt. Kettő "csabagyöngye", egy "Belgrádi magvatlan, egy meg " simsson seedless" ez is magnélküli.
Itt volt a három nagy citrus, meg a magoncok, meg tízegynéhány dugvány, meg bolti Qmkvat, meg Limeqmkvat, meyer, stb. Ezek egy méter magasságban egy polcon laknak.
Kaptak Osmocote műtrágyát, a nagy melegek idején szinte naponta kaptak citromsavas vizet, hetente egyszer vasgélicot, a tavaszi szőlőpermetezéskor (bordói por-thiovt-mospilán) az összes citrust megpermeteztem.
Nagyon szépen túlélték a nyarat szép zöldek, egészségesek..
A Qmkvatok teremnek, virágoznak, most is van régi termés, új apróságok és virág is.
Inkább az érdekelt volna, hogy milyen a három új. A narancs már szép sárga, a nagy citrom is sárgul, a mandarin még zöld, 14 db van rajta, kicsi nagyobbak mint a ping-pong labda.
Megvárom a november eleji minuszokat, 3-4 napról jelzik, utána ismét kellemes időt írnak. (Időkép).
Ha baj lenne, (nagyobb mínuszok jönnek, tudok fűteni rájuk), ha még nagyobb hidegek jönnek, beviszem a telelőbe, ott a kinti mínusz 25-18 fokok m idején 0-+2 fok van, 8 órás fényritmussal,
A múlt héten szép idő volt, megpermeteztem az összeset gazdaboltból való pumpás rovarortóval, a sveetiken az új hajtásokon megjelent valami apró fekete kártevő, de elpusztultak.