"Volt Jánossy Lajos előtt bárki is aki olyan szinten dolgozta ki a Lorentz elméletet, mint ő? "
Nem volt. De utána sem. Ez egy vakvágány. Hidd el nekem. Én jól ismerem Jánossy életét és munkásságát.
"Mert ha nem, akkor a könyve a legjelentősebb tudományos eredménye, hiszen a mainstream science erős ellenszelében alkotta meg..."
Az egy pozitívum, hogy szembe mert menni a fősodorral, de sajnos a Lorentz elmélet ugyanolyan rossz, mint Einstein elmélete.
"destructnak
"alapvető tévedések miatt nem jutott el a megoldáshoz. Én igen."
Írnál valamit a saját elméletedről-megoldásodról?"
Igen. Jánossy éter párti volt. Abban igaza volt, hogy léteznie kell valamiféle fényközegnek, hiszen erre Einstein is rájött idősebb korában. Jánossy ismerte Einstein idős kori írásait.
Arra is rájött, hogy a Lorentznek nem volt igaza. Az éter nem lehet abszolút mozdulatlan, ahogyan Lorentz képzelte. Erre szintén rájött már előtte Einstein is.
De sem Einstein sem Jánossy nem jutott el odáig, hogy kiderítse, mi is valójában a fényközeg. Jánossy jóval közelebb járt hozzá, hajszál híján meg is fejtette, de végül mégsem sikerült neki.
Jánossy jól tudta, hogy az egész relativitáselmélet egy humbug. Ez az idézet található a könyvében:
"Olyan misztérium ez, melyet nem érthet csak a Jámbor,
Aki megszökött az és börtönéből és béklyójából. "
Írtam egy könyvet Jánossy életéről és a relativitáselmélethez kapcsolódó munkásságáról.
A címe: "Jánossy Lajos, Einstein ellenlábasa."
Ebben minden benne van.