Rutherford, Russell utódja, 1932-ben határozottan elutasította a cionizmus támogatását, és azt a nézetet képviselte, hogy a modern Izrael és a zsidók visszatérése nem része a bibliai próféciáknak.
Az Őrtorony Társulat álláspontja tehát konkréten csak 1932-ben változott meg:
Ekkor helyezkedett a Wath Tower Society(Őrtorony Társaság) azonos álláspontra a Római Egyházzal,
miszerint az Úr Jézus abban a testben,amelyben feltámadott nem fog visszatérni a Földre.
Ellenben a Római Egyházzal ellentétben jehova tanúi szervezete elfogadja, hogy lesz a Földön
egy ezer éves királyság,de abból kitárják annak Királyát a testben feltámadt és testben visszatérő
Jézust. Így hát jehova szervezetének tévtanítói ebben a kérdésben megegyeznek a Római Egyház tévtanítóival. Mindkét csoport az Igaz Isten kijelentésével ellentétes álláspontra helyezkedett,
ami azt jelenti, hogy mindkét Társaság a Sátán oldalán foglalt állást.
Bár 1993-ban létrejöttek a diplomáciai kapcsolatok a Szentszék és Izrael Állama között, a Katolikus Egyház soha nem támogatta teológiai értelemben a cionizmust, és soha nem vallotta, hogy a zsidók visszatérése Izrael földjére bibliai prófécia teljesülése lenne."
A mai Izrael állama nem képviseli a Izrael leendő királyának országlását,ami akkor fog elkezdődni majd,amikor annak lelendő Királya a testben feltámadott Úr Jézus visszatér Jeruzsálembe, hogy a szintén Földre szálló Izrael Istenével az Atyával kivezessék az elveszettnek hitt Izrael maradékát,
a nemezetek közül, és letelepítsék őket Izrael Földjére, amely sokkal nagyobb területet foglal majd magába,mint a mostani Izrael állam.
Ésaiás 52:11Távozzatok, távozzatok, jertek ki, onnan, tisztátalant ne illessetek, jertek ki közülök, tisztítsátok meg magatokat, akik az Úr edényeit hordozzátok.12Mert ne sietséggel jertek ki, és ne futással menjetek; mert előttetek megy az Úr, és követni fog Izráel Istene!13Ímé, jó szerencsés lesz szolgám, magasságos, felséges és dicső lesz nagyon.14Miképpen eliszonyodtak tőled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt:15Akképpen ejt ámulatba sok népeket; fölötte a királyok befogják szájokat, mert amit nékik nem beszéltek volt, azt látják, és mit nem hallottak volt, arra figyelnek.
Jeremiás 31:1Az időben, monda az Úr, Izráel minden nemzetségének Istene leszek, és ők az én népemmé lesznek.6Mert lészen egy nap, mikor a pásztorok kiáltnak az Efraim hegyén: Keljetek fel, és menjünk fel Sionba az Úrhoz, a mi Istenünkhöz.7Mert ezt mondja az Úr: Énekeljetek Jákóbnak vígassággal, és ujjongjatok a nemzetek fejének. Hirdessétek dicséretét, és mondjátok: Tartsd meg Uram a te népedet, az Izráel maradékát.8Ímé, én elhozom őket észak földéből, és összegyűjtöm őket a földnek széleiről, közöttök lesz vak, sánta, viselős és gyermek-szűlő is lesz velök, mint nagy sereg jőnek ide vissza.9Siralommal jőnek és imádkozva hozom őket, vezetem őket a vizek folyásai mellett egyenes úton, hol el nem esnek, mert atyja leszek az Izráelnek, és az Efraim nékem elsőszülöttem.10Halljátok meg az Úrnak szavát, ti pogányok, és hirdessétek a messzevaló szigeteknek, és ezt mondjátok: Aki elszórta az Izráelt, az gyűjti őt össze, és megőrzi, mint a pásztor a maga nyáját.11Mert megváltotta az Úr Jákóbot, és kimentette a nálánál erősebbnek kezéből.31Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával.32Nem ama szövetség szerint, amelyet az ő atyáikkal kötöttem az napon, amelyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Égyiptom földéből, de akik megrontották az én szövetségemet, noha én férjök maradtam, azt mondja az Úr.33Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejökbe helyezem, és az ő szívökbe írom be, és Istenökké leszek, ők pedig népemmé lesznek.34És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.38Ímé eljőnek a napok, azt mondja az Úr, és felépíttetik a város az Úrnak a Hanániel tornyától fogva a szeglet kapujáig.39És kijjebb megy még a mérőkötél azzal átellenben a Garéb hegyéig, és lefordul Góhat felé.40És a holttesteknek és a hamunak egész völgye, és az egész mező a Kidron patakáig, a lovak kapujának szegletéig kelet felé az Úr szent helye lesz, nem rontatik el, sem el nem pusztíttatik soha örökké.
Ez pedig nem cionizmus, hanem Isten ígérete Izraelnek.