A háttérhatalom átvitt értelemben a Jelenések könyvében szereplő fenevad, tehát minden olyan politikai szervezet, és politikai rendszer, politikai uralkodók és kiszolgáló rezsimek, akik szoros kapcsolatban állnak, vagyis paráználkodtak mindig is nagy Babilonnal, a hamis vallás világbirodalmával. Ezt nem látod most is a világban? Nem láttad az első és a második világháború idején? Nem látod napjainkban, akár az országunkban is? Nem látod, hogy a fenevad szorosan együtt működik a vallásokkal politikai érdekekből, hogy a vallás a politikában is részt vegyen és szerepet töltsön be.
-
A fenevad= a nemzetek azon politikai uralkodóknak a szervezete, akik Isten ellen vannak, vagyis ateisták, vagy pedig eljátsszák hogy hisznek az Istenben, de mégis álkeresztények, mert rosszak a gyümölcseik.
De a fenevadnak=politikai uralkodóknak is szüksége volt, hogy a hamis vallásokkal működjenek mindig is együtt.
-
Tehát a Háttérhatalom azért nem lehet nagy Babilon, mert nincs 6000 éves folytonossága?
--
Nem azért nem lehet, hanem azért nem lehet, mert a háttérhatalom támadja majd meg a hamis vallásokat. S ez nem mindegy. Tehát, a politikai háttérhatalom, nevezzük őket együttesen az ENSZ-nek, támadja majd meg a hamis vallásokat, intézkedésekkel. Most még nem tudjuk, hogy mivel, de le van írva a Bibliában, hogy a fenevad ellene fordul nagy Babilonnak. S ez amikor megtörténik, akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a kezdetek óta, amióta ember él a földön.
Azért, mert Isten adja majd a politikai uralkodók elméjébe, hogy forduljanak a nagy parázna vagyis nagy Babilon ellen, akik paráználkodtak a föld királyaival, vagyis a politikai rendszerekkel. Vagyis paráznaságban voltak mindig is, hatezer éve. Ilyen volt a Nagy Konstantin császár is, aki beleavatkozott a vallásba, és kimondta, hogy Jézus Krisztus egylényegű az Atyával. Minden politikai rendszernek volt egy olyan vallása, amihez kötődtek, mert a vallás által lehetett elhitetni az embereket.
--
Ilyen volt az, amikor meggyőzték az akkori álkeresztényeket is, hogy elhiggyék, hogy az 1948-ban bevándorlókból létrejött cionista Izrael, a megváltás székhelye lesz és oda fog majd Jézus Krisztus visszatérni, ami eleve hazugság, már csak az eredeti Biblia szerint is.
A Scofield tanulmányi Bibliát az Oxford University Press adta ki. A Scofield tanulmányi Biblia szó szerint azt mondta ki, hogy aki az új Izraelt támogatja, azt Isten megáldja.
Ezért várják Izraelbe a messiást. Ezért hiszi el a hit gyülekezete és a többi is, akik ebben hisznek, és Leslie07 is, hogy Isten az ószövetségi Izraelt majd helyre fogja állítani. A zsidó templom elpusztulása 70-ben előre meg volt jövendölve Istentől és soha nem épül fel újra.
--
Jézus azt mondta, hogy az "én országom" nem látható emberi szemek számára". Az "én országomban" nincsenek fegyverek és nem viselnek háborút. Tedd el kardodat, mert a ki fegyvert visel, fegyver által hal meg. Az "én országom" nem egy földrajzi helyen van a földön. Az "én országom" a mennyek országa, melyet csak azok láthatnak meg, akik Isten szent szelleme által születtek és ők a királyságörökösök, a 144000 elpecsételtek.