IsKol Creative Commons License 2024.10.22 0 0 2212

Az ilyen jellegű borokért a harmad világ odavan.

 

Úgy hívják Portói...

 

Most érkeztem vissza egy "szakmai továbbképzésről" ahol találkoztam ilyen borokkal is (többek között). 

 

Beszélgetve 3-4. generációs borászokkal a technológiáról és én is akarok ilyet készíteni jövőre... (Kunsági néven ;-) és betörni vele az orosz piacra - felkészül szervezkedő!)

 

de

 

ehhez kell íz/zamat és egy rendes mennyiségű maradékcukor aminek a kierjedését a hozzáadott törkölypálinkával fogják meg

 

és

 

a nagy titok pedig az 6-10 éves tölgyfa hordóban való érlelés.

 

Mivel az ismerősöd borában ezek a paraméterek nem szerepelnek, én is elengedném az utólagos erősítést és odafigyelve a borra, "gyorsan elfogyasztanám" 

 

Amúgy sok 9-11°v/v bort is ittam odakint...

Előzmény: zsorsz (2199)