Dániel könyve 10. fejezet-ben
1-21.(1-10, 13-16, 18, 20, ) (1-2, 4-5, 10, -13-15, 20, v)
Dániel vezeklése. 1 Cirusznak, a perzsák királyának 3. esztendejében Dánielnek, akit Béltsacárnak is neveztek, kinyilatkoztatásban volt része. A kinyilatkoztatás igaz, és nagy háborút jelent. Odafigyelt a dologra, és egy látomásban felfogta az értelmét. 2Azokban a napokban én, Dániel, három hétig gyászoltam.
Gábriel angyal megjelenik Dánielnek. 4Az első hónap huszonnegyedik napján a nagy folyam, vagyis a Tigris partján voltam. 5 Amikor körülnéztem, egyszerre egy gyolcsruhába öltözött férfit láttam. Derekát színarany övezte. 10Ekkor megérintett egy kéz, s térdemre és tenyeremre segített.
13 A perzsák országának (angyal) fejedelme huszonegy napon át ellenállt nekem. De Mihály, az egyik legfőbb fejedelem, segítségemre jött. Ott is hagytam, hogy küzdjön meg a perzsák királyával, 14 magam pedig eljöttem, hogy tudtodra adjam: mi fog történni népeddel a végső napokban, mert a látomás azokról a napokról szól.”
Az angyal megerősíti a prófétát. 15 Míg ilyen módon beszélt hozzám, szememet a földre sütöttem, és hallgattam. 18 Erre ismét megérintett az, aki embernek látszott és megerősített.
20 Ekkor megkérdezte: „Tudod már, miért jöttem el hozzád? 20 Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvében.
Feltámadás:
1.személy 2014.10. 14. meghalt 88-évesen.
2015.10. 14 –feltámadt kb 50-évesnek nézet ki , nagyon boldog.
Ő maga jelent meg személyesen láttam is.
Már nagyon sokan feltámadtak, én tudom.