Paco155 Creative Commons License 2024.10.19 0 0 36327

Nyah már csak a kísérletező kedv végett is csináltam pár hernyót  egyelőre csak egy 5 mm  U gerenda darabon.  Holnap vágok valami lemezt is sajnos csak 1 mm van itthon 0.8 nincs.  De ha már lúd hízzon a mája.   

Sorrendben balról jobbra: 

Esab Coreshield 15,  0 l/perc  CO2,  17.5V 7 m/s előtolás, DCEN    Először gáz nélkül

Esab Coreshield 15,  10 l/perc  CO2,  17.5V 7 m/s előtolás, DCEN  Majd gázzal.   Én nem láttam különbséget füst is volt fröcskölt is, és szerintem a varrat sem szebb. Talán egy hangyányit. 

Esab Coreshield 15,  0 l/perc  CO2,  17.5V 7 m/s előtolás, DCEP   Poénból fordított polaritással gáz nélkül. Füst szinte semmi, de látható, hogy az összes hozaganyag körben található szétfröcskölve. 

Esab Coreshield 15,  10 l/perc  CO2,  17.5V 7 m/s előtolás, DCEP  Ugyanaz mint előbb de gázzal. Ezt is szétfröcskölte szóval a gáz sem akadályozta meg.

És végül Esab Autrod 12.56,  10 l/perc  CO2,  19V 7 m/s előtolás, DCEP  Sokkal magasabb a hurka még a megemelt feszültség ellenére is.  Fröcskölés viszont szinte semmi, ahogy füst sem. 

És ugyanez lekorongozva: 

Viszont úgy vettem észre elemet kell vennem a Falconba :(   Nem láttam semmit, alig sötétedett be, szinte vakon húzogattam a hernyókat.  Mondjuk  6 vagy 7 éves bene az elem szóval szavam sem lehet. 

Előzmény: MrJones512 (36326)