Epilógus (Brownie by Browning)
Az elkókat kiszedtem, hiszen közel 50 évesek, és 100 mikro alatt tantálokat raktem belé, talán vagy kettő maradt ahová 220mikrós kellett, de oda befért a mai modernebb 1000 mikrós is, ami tápfesz szűrőként még jobb is, továbbá van benne némi tartalék kapacitás ha idővel csökkenne.
A tantáloknál a funkcióra koncentráltam, egy AGC-nél nem mindegy mi van ott, pontosan ugyanolyan kapacitásút tettem oda, de egy hangfrekis 3.3 mikros helyett elmegy a 4.7 Tehát mindig érdemes megnézni a kapcsolási rajzot is és funkcionális megfontolások alapján tenni bele esetleg közeli értékűt (végül is nem kondenzátor raktár a műhely hogy mindenféle legyen ott)
Elkövettem életem első ilyen jellegű baklövését, az elkók cseréje után magabiztosan összeraktam és bekapcsoltam, mire néhány másodperc tökéletes működés után egy elektromos cigihez hasonló füstfelhő tört ki minden nyíláson, amiből azonnal tudtam hogy ez az ezermikrós tápfesz elkó, nyilván fordítva raktam be, és valóban. Sajnáltam, mert nagyon szép narancsszínű elkó volt, de tévedni emberi dolog - elkó polaritásban életem első ilyen ballépése.
Amit márciusban említettem, hogy ".. nem tartom valószinűnek, hogy egy 7.8MHz-es hangolt kör 300kHz szélességű legyen.", az tévedés volt, nem voltak hülyék a hekkerek, ezt a KF fokozatot széthúzták nagyobb sávszélességűre a két tekerecs különböző hangolásával, ami nyilván érzékenységcsökkenéssel járt. Ezt visszahangoltam a 12-es csatornán maximális érzékenyégre húzva, miközben hallhatóan jött följebb a vétel. A csavarhúzó erre a két széthangolt KF tekercsre mutat a fotón.
A rádió a viszonylag egyszerű felépítése ellenére nem rosszabb mint az átlagos AM rádiók - elhelyeztem a gyüjteményembe, néha majd megjáratom.