BerCLas Creative Commons License 2024.10.16 -5 6 22101

Óriási élmény volt ez a mérkőzés, gratulálok a csapatnak!

Kiemelném Kristófot, mert többször is leírtam szkeptikus voltam abban, hogy ezen a szinten mennyivel használható jobban, mint Krivi, de már csak ezen az egy meccsen megkaptam a választ rá, hogy sokkal jobban.

Clark is rengeteget hozzá tett a sikerhez, de Petikére reagálva a játékintelligencia és a jó teljesítmény nem mindig van egymással arányban. A lényeg viszont, hogy Marvin ma nagyot játszott.

Zoliról tudjuk, hogy nincsenek már jelzők a játékára, de ami elképesztő, hogy ma több olyan dobása is volt, amikor simán azt hittem elakad a védő (pl. Faye) kezeiben a labda, de mindig átszállt rajta és majdnem az összes ilyen kosárban landolt. Egyszerűen elképesztő milyen érzék kell ezekhez a dobásokhoz. Szerintem tiszta középtávoli dobása nem is nagyon volt Zolinak.

Összességében annak ellenére, hogy ez már a hatodik BCL szezonunk még mindig elcsodálkozom (mert nem lehet megunni), hogy milyen félelmetes fizikai csata, védekezés folyik ezeken a mérkőzéseken. És az is mindig felötlik bennem, hogy például egy ilyen olasz csapat minden héten ilyen szintű mérkőzést játszik, a Falco meg nem és hogyan tudnak mégis ehhez a szinthez készen állni.

A játékvezetőkről ritkán ejtek szót, de azt hiszem, hogy most érdemes. Véleményem szerint extraklasszis fújás volt részükről, kiemelve azt, hogy az első félidőben olyan magasan volt a faulthatár, hogy én még ilyet nem is láttam. Nekem ez nagyon tetszett, de a játékosok is alig reklamáltak és ez sok mindent elárul. A második félidőben már lejjebb vitték ezt a határt, de összességében nagyon magas szintű bíráskodás volt.

Arra pedig kíváncsi lennék, hogy 3/23-as (13%) triplázással nyert e már (ráadásul a kevésbé esélyes) csapat a Bajnokok Ligájában? Ha igen, akkor gondolom azt egy kézen meg lehetne számolni.

Csodás indulás a 2/2 győzelem, de én még mindig a play-in helyben gondolkodom, persze most már a kedvezőbb második helyezésben. Ehhez a hátralévő két hazait hozni kellene és vagy a Rytas vagy a Reggiana ellen fontos lenne a jobb egymás elleni mutató. Még akár az is előfordulhat, hogy nyolc (!) hazai mérkőzésünk is lehetne ebben a BCL szezonban.