llang-ilang Creative Commons License 2024.10.13 -2 0 198922

Sokmindenröl irtál de csak pár kérdésre válaszoltál.

"Húzd alá nekem azt a részt ami arról szól hogy:

1.  föltámadtak (azaz élnek és nem halottak)
  2.  és hogy föltámadás utáni tetteik kerülnek itéletre."

Az 1. pontra feleltél- ez az a tanu értelmezés ami mindig kimegy a fejemböl, mi  szerint  is mi mind holtak lennénk....ezt a biblia sok helyen cáfolja:

Jn 5,24Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

Jn 11,25Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él

Rm 6,11Ezenképen gondoljátok ti is, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a mi Urunk Jézus Krisztusban.

Ef 2,5Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!)

Kol 2,13És titeket, kik holtak valátok a bűnökben és a ti testeteknek körülmetéletlenségében, megelevenített együtt Ő vele, megbocsátván minden bűnötöket,

2Kor 5,17Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.

Jn 3,36 A ki hisz a Fiúban, örök élete van

Látod? Már most örök élete van .   Az örök élet már most elkezdődött ezen a földön, és habár Dániel meghalt nincs az a halál aki visszatudná tartani őt a föltámadáskor.

E versek szerint akik már megismerték Jézust nem halottak hanem ujjászülettek és az igéret- örök élet birtokosai mint Mózes, Dániel...

A 2. pontnak megfelelőt sem tudtál  aláhuzni, nyilván mert  a bibliában egy szó nincs a feltámadók majdani cselekedeteinek megitéléséröl- ez tehát egy feltételezés, ami egy másik feltételezésböl ered ahogy magad is kimondod :

"Az élet könyvében lesznek leírva azok a feltételek, amelyből meglesznek ítélve az élők is és a feltámadott halottak is , Isten igazságos új földjén. Szerintem az akkori törvények lesznek megírva az életnek könyvében."

Egy nappal korábban ezt írtad:

"Nem magyarázok bele a Bibliába olyan dolgokat, amik nincsenek benne."   

Most mégis valami újféle kitalált törvényekröl beszélsz amik " szerinted"  lesznek?

Miért nem ir semmit ezekről az általad belengetett uj törvényekröl a biblia?

Lesz uj kategóriája a bűnnek, valami ami most még nem bün de akkor bűn lesz?

Szeretni köll ellenségeinket vagy tisztelni a szüleinket?  A mostani szeretet törvénye mégsem tökéletes, van valami bün ami ennek körén kivül esik, amit mégsem tud lefedni?

Kibujt belőled a kisördög és uj betü szerinti törvényeket akarsz szolgálni? Csak nem a hetednapi szombat lesz kötelező? Mi szükség van egyáltalán uj-féle törvényekre? Hogy legyen mit eltörölni? A mostanit is lábbal taposod.

A hűséges Danielt még tesztelgetni köll az oroszlánok verme után hogy rendesen  leborotválja-e a szakállát, vagy nyakkendőben megy-e szántóföldi munkára ??

Ez valami nagyon buta vicc, aki kitalálta nem igazán gondolt bele...

"arra az időszakra könyvek fognak majd megjelenni"

Szépen megismételted a korábbiakat és leirtad a menetrendet de nem reagáltál a 198887  ben leirt problémákra amik boritják ezt az egész teóriát.

Halál után itélet jön, a cseledeteik követik a holtakat és nem uj életre hanem mindenki a maga jutalmára támad föl (élet/halál). Az élet könyve nem a jövőben hanem már a multban is vezetve volt (Mózes).....

Sőt, nem csak az életnek könyve lesz megnyitva, hanem könyvek-többesszámban- amiben minden mostani tetteink jelentőséggel birnak:

Mal 3,16Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az ő nevét.

Nem köll uj kitalált törvényekkel megtölteni ezt a képzeletbeli könyvet, mert jelenlegi tetteink követnek minket bizonyságul, amelyek alapján eldöl hogy a nevünk kitöröltetik-e az élet könyvéböl. Ezek a bizonyos dolgok, és nem szükséges spekulációkba bocsájtkoznod. Ha a biblia szerint az élet könyvében nevek szerepelnek akkor az neked miért nem jo? 

Előzmény: bethsabé (198890)