pici mici a pók
2024.10.11
|
|
0 1
123
|
Jobb ha lapul Semjen most egy ideig, mert jönnek a Fideszesek Dörmögő Dömötörkodve és feljelentik, mert plagizálta Orbánt a nacikkal való peldalozasaval es az ugye sérti a zsidókat!
https://index.hu/belfold/2024/10/11/domotor-csaba-fidesz-europai-parlament-magyar-peter-roberta-metsola/
- Dömötör Csaba fideszes EP-képviselő úgy fogalmazott, hogy .... szavai relativizálják a náci birodalom rémtetteit, köztük a holokauszt felfoghatatlan tragédiáját;
- ..„hamis, durva és ízléstelen történelmi párhuzamot vonva” sérteget magyar és európai polgárokat, és a holokauszt felfoghatatlan tragédiáját önös politikai érdekből használja fel.
Semjén most Göringgel példálózott NSZ • Veszprémi tudósítónktól •
Korábban tévedtem, amikor Gyurcsány Ferenc vatikáni útjával kapcsolatban azt állítottam: a történelemben nem volt még példa arra, hogy kormányzati pozícióban lévő politikus saját hazája katolikus püspökeit mószerolta volna a pápánál - mondta tegnap egy veszprémi kampányrendezvényen Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. - Azóta utánanéztem, nem Gyurcsány volt az első, aki ilyesmire vetemedett: Göring, a náci Németország politikusa tette ugyanezt a Vatikánban, amikor Hitlernek a német katolikus papokkal szembeni rosszallását tolmácsolta.
Semjén Zsolt - az általa egyébként korántsem először alkalmazott - párhuzamot most azzal összefüggésben említette, hogy szerinte Gyurcsány Ferencnek az egyházakkal és a vallással kapcsolatos legutóbbi megnyilatkozásai a legrosszabb történelmi asszociációkat idézik fel. A kormányfő azon kijelentése, hogy a vallás magánügy, a KDNP elnöke szerint alkotmányos jogokat sért. Semjén közölte, a történelmi egyházak joga és kötelessége az aktív politizálás, a társadalmi kérdésekben történő állásfoglalás. Hozzátette, a politikai nézeteiket nyíltan hirdető papok kizárólag a saját püspöküknek tartoznak felelősséggel. |
|