Hm... Valiant, ez már tényleg jó ötlet szerintem..
Legalábbis eredetibb.. de valahol azért mégis sántit ez is, szerintem ha egy ilyen intergalaktikus hajtómű létezne, létrejönne, akkor az alapjában véve megváltoztatná a galaxisunk eröviszonyait is.. gondolj bele egyik fajnak lenne ilyen a másiknak nem..hát _kissé_ elmaradna a másik faj ettöl..
A másik meg az hogy ugye a föderáció is még csak a warp 9.9999sokszám határait súrolja, és eléggé bajlódik azzal is.. Szóval vagy más segitségböl lenne a technológia, esetleg a TransWarp továbbfejlesztése, vagy igeniegn távoli jövőbe kellene nézni...és itt jelentkezik a következő probléma, az inkonzisztenciával..uygebár akkor ki kéne dolgozni az egész idősikot odáig, ami sok buktatót hordoz.. lehet hogy csak egy ujabb VOYAGERünk lenne az egészből..
Ám kétségtelen az ötlet csodás, nekem tetszik, szerintem hatalmas távlatokat nyitna meg a StarTrek előtt...szinte egy uj generációs filmsorozat lenne ez...amihez ugye mellékesen a technológiát is teljesen ujra kell kidolgozni, vadiúj hajókkal meg minden... egy jó iró kezébe adva igen jó dolgokat lehetne szerintem kihozni ebböl...