Boymadi Creative Commons License 2024.10.07 0 2 20993

Örülök, hogy a csapat megnyerte a klub vb-t, durva belegondolni, hogy a SEHA liga győzelmeken kívül lényegében nem sikerült nemzetközi kupát nyerni az elmúlt több mint 10 évben.

Azt gondolom, hogy ezek a meccsek (már csak a pénzdíj miatt is) fontosak voltak a Barcelonának és a Magdeburgnak is, nem csak a Veszprémnek, így talán valamivel értékesebb ez a két győzelem mint "csak" két bl csoportmeccs győzelem. Persze szoros meccsek voltak, mindkettő meccsben benne lett volna akár a vereség is, de örülök, hogy ezek a nüanszok most a Veszprém javára dőltek el.

Én nem értem, hogy ElDeraa miért kap ennyi kritikát. A Barcelona elleni meccsen a meccs legjobbjának választották. A Magdeburg ellen pedig 66 percet melózott a pályán. A gólok számában valóban nem volt ezen a meccsen jó, de szerintem hasznosan játszott. Se Kosorotov, se Casado nem képes őt pótolni, még rövid időre sem, különben nem kellene ennyit játszania.

Corrales a torna legjobb kapusa lett. Ti láttok olyan változást a védekezésben, ami ennek az oka lehet? Vagy csak simán formajavulás következett be Rodrinál?

Nem lehet nem észrevenni, hogy mennyire megváltozott a rotáció a csapatban Xavi alatt. A két fő meccsen lényegében ugyanaz a kezdőcsapat játszott szinte végig. Azt öröm volt látni, hogy ezeken a meccseken Ligetvári volt az egyik hármasvédő folyamatosan.

Durva, hogy mennyire sűrű a versenynaptár. A csapat csütörtök este még Egyiptomban játszott, vasárnap este pedig már az Eger ellen. Nézegettem annak a meccsnek a statisztikáit, látványos, hogy a csapatban a rotáció a meccsek között valósul meg. A Barcelona és Magdeburg elleni meccs kezdősora (Descat, Fabregas, ElDeraa, Cindric, Remili, Vailipau, Corrales) lényegében pályára sem lépett az Eger ellen, a többiek tolták végig a meccset. Nekem úgy tűnik, hogy eddig máshogy voltak elosztva a játékpercek, egyértelműnek tűnik, hogy XP kikben bízik igazán a kulcsmeccseken