2015. 10. 14. Dániel könyve 10. fejezet: 1……21 v
4. DÁNIEL NAGY LÁTOMÁSA
Dániel vezeklése. 1Cirusznak, a perzsák királyának 3. esztendejében Dánielnek, akit Béltsacárnak is neveztek, kinyilatkoztatásban volt része. A kinyilatkoztatás igaz, és nagy háborút jelent. Odafigyelt a dologra, és egy látomásban felfogta az értelmét. 2Azokban a napokban én, Dániel, három hétig gyászoltam. 3Jó ételt nem ettem, húst és bort még számba se vettem, olajjal sem kentem meg magamat, míg a háromszor hét nap el nem telt.
Gábriel angyal megjelenik Dánielnek. 4 Az első hónap huszonnegyedik napján a nagy folyam, vagyis a Tigris partján voltam. 5Amikor körülnéztem, egyszerre egy gyolcsruhába öltözött férfit láttam. Derekát színarany övezte. 6Teste ragyogott, mint a drágakő, arca, mint a villám, szeme, mint a lobogó tűz, karja és lába, mint a csiszolt érc felülete, szavának hangja meg, mint a tömeg zúgása. 7 De csak én, Dániel, láttam ezt a látomást. A férfiak, akik velem voltak, nem látták a látomást, mert akkora félelem fogta el őket, hogy elfutottak és elrejtőztek. 8Ahogy így magamra maradtam, s előttem a nagy látomás: minden erőm elhagyott, arcom halálsápadt lett, s csaknem összeestem. 9Amikor meghallottam a hangját, amint beszélt, szavának hallatára elájultam és elvágódtam arccal a föld felé. 10 Ekkor megérintett egy kéz, s térdemre és tenyeremre segített. …
13 A perzsák országának (angyal) fejedelme huszonegy napon át ellenállt nekem. De Mihály, az egyik legfőbb fejedelem, segítségemre jött. Ott is hagytam, hogy küzdjön meg a perzsák királyával, (Dán,10 21.) 14 magam pedig eljöttem, hogy tudtodra adjam: mi fog történni népeddel a végső napokban, mert a látomás azokról a napokról szól.” (Dán 9,24-27)
Az angyal megerősíti a prófétát. 15 Míg ilyen módon beszélt hozzám, szememet a földre sütöttem, és hallgattam. 16 S lám, egy emberre emlékeztető alak megérintette ajkamat. Erre már én is ki tudtam nyitni a számat, hogy szóljak. Így szóltam ahhoz, aki előttem állt: „Uram, amikor megláttalak, inaim elernyedtek, s nem maradt bennem semmi erő 18 Erre ismét megérintett az, aki embernek látszott és megerősített. 20 Ekkor megkérdezte: „Tudod már, miért jöttem el hozzád? Utána visszatérek, hogy megküzdjek a perzsák fejedelmével. Amikor elmegyek, jön Javán fejedelme. 21 Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvébe.>>>>>
2023. 11. 1. /nap 4. /nap 14. /nap 20. /nap
Dániel könyve 11. fejezet: 1-..45 v