Megnéztem az "újságíró" FB-oldalt, most éppen igen látványos verbális lincselés folyik ott, ami persze nem annyira meglepő. Itt lenne érdemes felidézni, hogy miként reagált -- még nyáron -- Karsai Dániel az egyik megafonos arc durva beszólására.
1. A beszólás.
"Szakács István, a Megafon képzésén is részt vevő győri influenszer botrányára utalhat, aki egy TikTok-élőzés során mondta a következőt: "Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira izél. Tehát ha annyira olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, oszt viszon’ látásra.""
2. A reakció.
"POSZT MORTEM LXXIV. - Kommentek a kommentelők kommentjeihez
Az engem az orális örömökkel és a túlzott nyugtató-fogyasztással összefüggésbe hozó eset sok új olvasót hozott az oldalamra. Néhányan közülük - messze nem mindenki - úgy tűnik, hogy a Nemzeti Álhírharsonán szocializálódtak vitakultúra tekintetében is.
Felhívom szíves figyelmüket - és a nekik hasonló stílusban válaszolókét is -, hogy beszólogatni, sértegetni nem kéne. Ugyanis a bunkóság nem pálya.
Arra kérnék mindenkit, hogy adjuk meg a mindenkinek járó tiszteletet. Értelmesen vitatkozni csak így lehet. És a bunkóságra a legfájóbb válasz az udvariasság. Én természetesen senkit nem törlök vagy tiltok le. Én még akkor tanultam alkotmányjogot, amikor a sokkoló vagy zavaró vélemények is a véleménynyilvánítás szabadsága alá estek. Főként egy olyan nagy érdeklődést kiváltó, megosztó kérdésben, mint az életvégi döntésekhez való jog.
Mindenkinek szép napot és jó szurkolást kívánok!" (Június 19.)