Miért az ismerősömnek kéne felismernie a jeleket? Hiszen volt neki "Hű és bölcs rabszolgája", akinek az volt a dolga, hogy felismerje a jeleket. Neki csak engedelmesnek kellett lennie.
-----------------------------------------
-Nem másnak kell megvívni a szellemi harcot helyettünk. Azt magunknak kell megvívnunk.
--------------------------------------------
Zsid 11,1 A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
Amit állít a vers, te ebben személyesen meggyőződtél?
----------------------------------------
Ha a válaszod az, hogy nem szeretnéd, hogy holnap eljöjjön armageddon, akkor nem érted ennek a szónak a jelentését, és azt sem érted, hogyan jutunk el armageddonhoz. Azt is jelenti, hogy jól elvagy ebben a világban, nem kell, hogy eljöjjön még az Isten országa ide a földre. Tehát, nincs az Isten szelleme a gondolkodásmódodban.
----
Az ismerősöd, pedig nem használta a saját gondolkodóképességét, és másokra várt, hogy megmondják neki, hogy mit tegyen. Egyedül nem tudta értelmezni a Bibliát és főleg nem kutatott, hogy úgy vannak-e a dolgok, ahogyan azt mások mondják.
----
Ezért, próbálom hangsúlyozni azt, hogy aki nem veszi fel a saját keresztjét, és nem tagadja meg magát, az nem méltó a Krisztushoz. Aki az ekeszarvára veti a kezét és visszatekint, az nem méltó Krisztushoz. Aki jobban szereti a saját életét, mint a Jézus Krisztust, az nem méltó őhozzá.
Mert a hamis nagy Babilon sem szereti a Krisztust, csak mondják, de a gyümölcseik nem jók.
Nagy Babilon kívül szépnek tetszeleg, de belül...
Mit is mondott Jézus?
Mt 23,27 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlatosak vagytok a meszelt sírokhoz, a melyek kívülről szépeknek tetszenek, belől pedig holtaknak csontjaival és minden undoksággal rakvák.
----------------------------------------
Lk 9,62 És monda néki Jézus: Valaki az eke szarvára veti kezét, és hátra tekint, nem alkalmas az Isten országára.
37. A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
38. És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.
39. A ki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és a ki elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.
---
Ezért nem lehet az Isten országában csak az, aki ezekre képes..., a mennyi Jeruzsálemben.
Ezért lehet csak a 144000 szentek a mennyek királyságában, mert Jézus a kőszikla "és ezen a kősziklán építi fel az Ő anyaszentegyházát és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat".
-
A mennyekben nem, de a földi nagy babiloni egyházon igen.
-
A megalkuvó emberek nem képesek kitartani. Az új szövetség, csak a 144000 szentekhez íródott, akik magukra vették a Krisztus keresztjét és kitartanak mindenben.
--
Istennek országa nem a türelmetlenségre épül.
Mindennek rendelt ideje van.
------------------------------------
A hű és bölcs rabszolga nincs közvetlen kapcsolatban Istennel. A kapcsolat ember és Isten között, a szentírás és a gondolatok, a hálaadás Istennek. Felismerés az időben, az öt éber és okos szűz példája álljon előttünk és mások előtt is.