A mapsource-t nem tudom már, utoljára a térkép nélküli garmin gps-el használtam, konkrétan a 76s típussal.
A navi 5,6, illetve a garmin 395,396,590,595 a basecamp nevü programmal megy. Egyébként működik. Hogy mi a baj vele?
1. a navi 6 kezd ghostingolni, gondolkozom mi legyen a sorsa, megcsináltatom, megtartom/eladom, nem csináltatom meg
2. a tervezéshez (és újratervezéshez) is szgép kell. Ez az út szélén megállva nem működik, mindig előre kell tervezni, gondolkodni, hogy másnap az úton már ne kelljen.
3. vannak dolgok, amik már a megjelenéskor is zavaróak voltak, hogy nem v. nem jól működtek. Pl zenelejátszás, v. a képernyő nyomkodás.. biztos nem lesz javítva sosem, együtt lehet vele élni, de ha nem muszáj, akkor miért akarna bárki is együtt élni ezekkel?
4. tervezéshez ne kelljen már állandóan 5 dolog között váltogatni, pl google maps elengedhetetlen, de ott meg limitált köztes pontok vannak, viszont a térképen látszik - tulajdonképpen napra készen minden, benzinkút, étterem, ott a streetview, stb.
5. tetszik a modern, online tervezési lehetőség, illetve a tervezett cucc könnyű megoszthatósága, szerkeszthetősége, a navin pedig azonnal megjelenjen minden változás.
Amit szeretek a navi 6-ban
1. a motor információ, egy balra húzás a gyűrűn és ott van 16 adat, guminyomástól a napi km-ig, amire csak szükségem lehet, erről nem akarok lemondani, elvileg chigee tud hasonlót
2. testre tudom szabni, hogy mit akarok látni, pl táv a köztes megállóig, idő a köztes megállóig, érkezés a célhoz, stb.
3. a megállókhoz lehet rendelni pihenőket, amit belekalkulál az érkezési időbe.
4. nincsenek rejtett költségek (ha mondjuk a rendszeres képernyő cserét a navi 6-al nem soroljuk ide :) ), megvettem az eszközt, rajta a térképpel, amit frissítenek.
Ha lenne a garmin xt2-ben ilyen motor info, nem nézne hülyén ki a gyári navitartóban, vagy nem kéne a gyári tartót leszerelni, hogy ne nézzen ki hülyén, akkor az lenne a logikus választás részemre.
online tervezés, telefonon is, szinkron azonnal a felhőben minden. Persze a zene lejátszás vezérlése még mindig nem lenne megoldva, de talán ezt tudom a legjobban elfogadni.