WiseConsin
2000.06.12
|
|
-1 0
828
|
Kedves lao ce!
A hatalmas felreertes aldozata ugylatszik te vagy. Ez megbocsathato, mert mint irod, 10 honapja elsz itt. En tobb, mint 10 eve, de mint latod nem felejtettem el magyarul, bar az idok folyaman tudasom kisse megkopott. Sokat valtozik a vilag, Magyarorszagon is sokat valtozott a nyelv, sok mindent maskepp mondanak, amit nem biztos hogy elsore pontosan megertek. De azt, hogy ha valakivel magyarul beszelek es kiderul, hogy az allamokbol jottem, ezert olyan melysegesen negativ eloitelettel kezel onnantol, ezt abszurdnak talalom. Egyszeruen a legtobb ember szemelyes ellensegnek tekint Magyarorszagon, engem, mint „amerikast”. Nagyon nehez indulatoktol mentesen leirnom ezeket, mert megtehetnek, hogy elfelejtem a multat, elfelejtem az anyanyelvem, soha nem jarnek errefele tobbet. De nem teszem. Tudom, honnan jottem, mi voltam, idegen kornyezetben is meg akarom ezt orizni. Azt, hogy ennek ellenere pocskondiazzanak, mert ott elek ahol elek, azt egyszeruen nem turom el. Egyebkent nem vagyok otvenhatos, hetvenharomban lattam meg a napvilagot...
Elnezest, hogy keson reagaltam, de inkabb elveztem ezen „elnyomas” aldasait a hetvegen...
Udv,
WiseConsin |
Előzmény: lao ce (801)
|
|