"1: U és a V totál más hangok,"
Más hangok, de nem annyira, mint az U és pl. a K különbözik egymástól.
De az igaz, hogy a hangképzésben jelentős a különbség.
Azonban ez semmit nem változtat a tényeken, mármint azon, hogy az U hangot néhol felváltotta a V.
"egyik magánhangzó, míg a másik egy igazi mássalhangzó, mert valódi akadályhang, másképp ki sem lehetne ejteni."
Nincs is ilyen besorolás. Akadály akkor keletkezik, ha a levegő nem képes áramolni, csak annak megszüntetése után. Ilyen a G, P, K, T...
Ezért ezeket a hangokat ZÁRHANGOKNAK nevezik
A V nem valódi akadályhang, (nem zárhang) mert valójában réshang.
A V hang képzésekor a levegő a felső ajak és a fogak közti résen távozik akadálytalanul és ami nagyon fontos, folyamatosan!
Ebbe a kategóriába van besorolva. http://www.jgypk.hu/mentorhalo/tananyag/Jegyzetek_a_nyelvrol/2_a_magyar_beszdhangok_felosztsa.html
"2: Csak szemléltettem hogy a magyar nyelvben még a tényleges rokonhangok esetén is (V-F) különböző értelműek az azonos alakú szópárok többségében"
Ok, értem.
"4: Az arab is a CSAVAR szót használja (eredetileg) meg a török is."
A török igen, de az arab nem. Azért néztem meg a csavar szó arab jelentését, ahol látható, hogy más a két szó gyöke.
Ettől függetlenül a CSAV- és SAV mindenképp rokon gyökök. Ezt nem lehet elvitatni, és nem is teszem.
Csupán azt vitatom, hogy a csavar szó lenne az alapja a shavarmának. Már azért is, mert az arabban nincsen CS hang, így CSAV- gyök sem lehet.
Persze, ettől még az arabban lehet olyan SAV- gyök, aminek a jelentése valamiképp kapcsolódik forgáshoz, csavaráshoz, de ehhez tovább kéne kutatni és bebizonyítani.
"Maga a FLOW is már egy ragozott magyar, mivel a FOLY-ból lesz FOLYÓ"
Erre minden esély megvan. Én is így írtam: "Erre a szóra hasonlít az észt VOOLU "magyarul" FOLU, azaz FOLU, vagy FOLÓ, mai alakjában FOLYÓ."
Találtam benne egy kis hibát, helyesen: FOLÚ
"rákerestem a soul etimologiájára"
Én is megnéztem:
"From Middle English soule, sowle, saule, sawle, from Old English sāwol (“soul, life, spirit, being”), from Proto-West Germanic *saiwalu, from Proto-Germanic *saiwalō (“soul”), of uncertain ultimate origin (see there for further information)." https://en.wiktionary.org/wiki/soul
Lényegében a proto-germánig megy vissza, majd ismeretlen eredetűnek mondja.
Ez az angol szó a lélekre vonatkozik, ugyanakkor a szél-lel kapcsolatos. Persze, átvitt értelemben. Mint a lélek, lehellet... Minden esetre valószínűsíthető, hogy az alap szó a szél, ennek átvitt értelmezéseként lett suwl/soul jelentése lélek. Ugye, a lélek nem más, mint a szellem, ami légies, szellő-szerű.
Természetesen a szellem is kapcsolatos a szél-lel. (szellő) Ugyan ez (szel) a gyöke mindnek, a szélnek, a soulnak, és a szellemnek is.
"a szél korai altai szónak néz ki"
Nem találtam hasonló gyököt a déli nyelvekben (arab, héber, hindi, sumer), de a szanszkritban sem.
A "soul" (lélek) változatai a germán nyelvterületek (É-Európa) jellemzője, a "szellem", "szél" elvileg lehet altáji, de hogyan került kapcsolatba az európai germánnal? Hiszen ugyan ez a gyök szerepel a szél, szellem szavakban is. Viszont a héber (vagy talán még előbbi kánaáni) seol (a lelkek helye is a "soul" (S_L) gyököt tartalmazza.
Szerintem ez a gyök sokkal korábbi, mint ezek a nyelvek Korábbinak is kell lennie, hiszen a szél fújt már a Föld korai szakaszától kezdve, s az ősember szükségszerűen meg kellet, hogy nevezze, miután nap mint nap találkozott vele... Arra viszont nem igazán tudom a választ, hogy az ősember mely csoportja, mely területen tette meg ezt a lépést.