Ayrton64,5
2024.09.29
|
|
-1 1
198495
|
Elég felszínesen olvastam, de talán a lényeget megértettem. A lényeg szerintem a Biblia szó szerinti értelmezésének a minimalizálása. Ha a 144 ezer szimbolikus, akkor az 1000 év miért ne lehetne ugyanúgy szimbolikus? JT is alkalmazzák ezt, pl. a gazdag ember Hádesz-beli szenvedésével kapcsolatban. Mindig azzal kapcsolatban használják, ami nem fér össze azzal a képpel, amit a puzzle-ból ki akarnak rakni. A Bibliakutatók 1930 előtt mindannyian 144ezer-belinek hitték magukat. Pontosabban az égbe akartak menni. Aztán kiderült, hogy már többen lennének mint 144 ezer, erre Rutherfordnak 2 opciója maradt. Vagy utánozzák a katolikusokat, akik a 144-ezer számértékét is szimbolikusnak mondják, vagy pedig létrehozzák a "nagy sokaságról" szóló tanítást, és két kasztot. Ha igazak a konteók, akkor ez a 2 osztályos elmélet valamikor "valakiknek" jó jöhet, ha majd indokolni kell az egyik kaszt felsőbbrendűségét a másikkal szemben. János 14:30 szerint létezik "e világnak" egy gonosz fejedelme, aki nem bugyuta és jobban ismeri a Bibliát mint mi. Intellektuálisan több száz éve előttünk jár, nagyszerűen el tudja játszani a "világosság angyalát", akkor vajon a keresztények túlnyomó többsége miért ítéli el annyira a konteókat? A Laposföldesek meg egyéb biblialejárató csoportok miatt? |
Előzmény: Józsikácska-3 (198486)
|
|