SPOILER
röhej, hogy Galadriel nem mondja el mindenkinek, csak a vége felé, hogy Sauron=Halbrand, azt is csak az ellenségnek akik elfogják :)
igen, ennyire nem lehetnek hülyék az ezeréves tündék. még a törpök is előbb rájönnek, hogy valami gond van.
Gandalf nem élt még ebben a korban, ő nem nagyon lehet, vagy lemaradtam? csak annyit tudunk, hogy egy istár az idegen... bár ennél a sorinál az is lehet.
oké hogy az orkoknak is kell legyen feleségük+gyerekük, csak az uruk-haiokat tenyésztette Szarumán, de nekem nem hiányzott az ork családi idill. Tolkiennél és Jacksonnál az orkok a gonosz egyik eltorzult formái voltak, miért kellett ide ork érzékenyítés?
Szauron nem lenne rossz, de amikor leszavazzák az orkok és megölik abban az idétlen formájában, azon felszisszentem. PJ trükkjei félelmetesenk voltak és valósághűek, itt a Szauron feltámadás úgy nézett ki, mint egy gyengébb videójáték particle effektje.
később is eléggé feltűnő az áskálódása, egy csomóan észre is veszik (mit tudsz erről az Annatárról), de a nagy bölcs tündék nem vágják le.
na mindegy, én többet vártam ettől, pláne hogy Bezos milliárdokat költött rá...