Törölt nick Creative Commons License 2024.09.24 0 7 165811

"Azért mert valahol szar valami, az még szerintem nem indok arra, hogy itt is szar legyen."

Azért mert neked lehet ettől szar, én épp azt szerettem volna írni, hogy nekem nem, de megértelek, mert bizonyos témákban mindenkinek más az ingerküszöbe.

Más fontossági sorrendet állítunk fel ami szintén teljesen érthető, hisz emberek vagyunk és vannak úgynevezett otthonról hozott értékeink, tulajdonságaink.

Szerintem ez így is van rendben, mert így tud kialakulni különböző vélemény és azok mögött az indokok érvek. Sok esetben még évtizedes nagyon jó barátságban is meg van

ez a bizonyos esetekben akár számottevő különbség.

Én például szívesen olvasok ilyen hozzászólásokat is mint a tiéd, szívesen hallgatok meg kollégákat is, ami kifejezetten tetszik, hogy én nem tapasztaltam (még) veszekedést

azért mert adott témát nem úgy látunk/látnak. Érdekes hallgatni, hogy ki milyen problémát, pozitív benyomást hogy él meg, hogyan kezel.

Érdekes egy hivatás a miénk, egész nap több ezer ember között dolgozunk és még is valamilyen szinten "magányosak" vagyunk, aztán egymással meg órákig tudnánk beszélni.

Még a zárkózottabb kollégák is meg tudnak nyílni egy-egy ilyen beszélgetés kapcsán.

És abban is egyetértünk, hogy lenne mit oktatni, sőt akár futár kezelést tantermi körülmények között gyakorolni, illetve egy úgynevezett hibakatalógust is lehetne készíteni.

(bár az alap, hogy mi nem javíthatunk semmit, nem háríthatunk el hibát)

Az általad felsorolt többi példa sok esetben szubjektív (pl. az ülés, tükör, kormány beállítás), az nem lehet általános és mindenkinek jó.

A belső világítás nekem fel van kapcsolva napközben a változó fényviszonyok miatt, gyakori, hogy belső visszapillantóba tekintve semmit nem látni, ha hozamosabb ideig nappal szemben vezetek.

A külsőre pedig az én indokom az, hogy a saját autóim már régóta automata világítással rendelkeznek és nekem már oktatáson is probléma volt az, hogy elfelejtettem külső világítást kapcsolni,

így amikor átveszem váltáskor a buszt automatikusan kapcsolom a külső világítást, mostanában (hogy egyre kevesebbet járok saját kocsival), figyelek rá jobban, hogy elég a nappali menetfény is.

Egyébként a KRESZ vetélkedőnek is lehetne értelmet keresni, mert legtöbb esetben pitiáner problémákból vannak a kisebb koccanásos saját vagy idegen hibás balesetek,

ilyenkor nagyon nem mindegy, hogy egy hiányosan ismert KRESZ miatt, hogyan kezdünk el érvelni, akár lejáratva magunkat és a céget is. (mert hogy mi vagyunk első vonalban akik a BKV-t képviselik, mind az utasok, mind a közlekedésben résztvevők felé)

Előzmény: torqmatic (165810)