kosancy
2024.09.19
|
|
0 0
14401
|
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni! Vagyis tanácsot. Áprilisban napelemet szereltünk fel. A rendszer Solplanet ASW12LTG2Pro inverter (elvileg dc oldalon 50%kal tulterhelhető). Hozzá lett rakva 2x 16 Longi 535W napelem két sztringre osztva. Az épület nyereg tető kelet nyugat tájolással kb 30fokos dőlésszögű. A nyár elejéig semmi gond nem volt. Szépen termel átlagban 100kw körül, az inverter szépen ment 100%kon és 12kw felett vágta a grafikont. Viszont nyáron már jóval kevesebbet hozott le naponta 50-80kw. Úgy voltam vele hogy biztos a meleg miatt van és gyengébbek a panelok nyáron vagy túlmelegszik az inverter és leszabályoz. Majd ősszel biztos jobb lesz. Igen ám de ma pl 24 fok volt és ma sem tudott 54kw-nál többet lehozni még pl 05.13.-án 109kw-ot hozott le. Amiket még megnéztem: Inverter hőmérséklete a legmelegebb nyári napokon sem ment 50fok fölé. Minden elektromos csatlakozás jól meg van húzva. Napelemeket lemostuk. Felhivtam az inverter supportját lefrissittettem az inverter szoftverét, átnézett mindent a supportos távolról és semmi hibára utaló jelet nem talált. Mostmár teljes tanácstalan vacsok mi lehet a baj, fizikailag nem válltozott semmi a rendszerben vagy a hálózaton, de lassan már csak a felét termeli a rendszer. Nem hiszem el hogy 17,1kw rendszernek naponta 50kw-ot kellene termelni. Megértem hogy rossz a tájolás, fele keleti fele nyugati tetőn van, ja aztg nem is mondtam semmi nincs ami árnyékolná, de akkor miért van hogy az első néhány héten szépen ment most meg alig?! Csatoltam két képet a termelés grafikopnjáról. Kérlek ha van ötletetek irjátok meg mert fogalmam sincs hogy tovább. Köszönöm
|
|