nagypapi51 Creative Commons License 2024.09.19 0 1 4016

Hosszú lesz... :)

Ember tervez, időjárás végez...négy napig kis megszakításokkal esett,

szerencsére fűthető szállásunk volt :)

Menet, pénteken barátainkkal randevúztunk a pellérdi Potykában.

Bár hal ételeiről híres, én egy kivételesen finom pacalt ettem,

párom kacsacombra szavazott, barátaink halászlevet, ill. rántott pontyot kértek,

mindnyájan elégedettek voltunk. Kettéváltak útjaink, mi szombaton és vasárnap

is az orfűi Muskátliban költöttük el az ebédünket.

Én szombaton korrekt filézett ponty halászlét ettem, párom csak májgaluska levest

és diós almás pitét rendelt. Vasárnap ő szűzérmét pankó morzsában, medvehagymás

krumplipürével, én omlós tarját medvehagymás és chilis mártogatókkal, hertelendi házi sört.

A kétfős személyzet kedves, plusz jó pont, hogy már nyitáskor kellemes meleget árasztott a kemence,

(odakint +9C)

És ha már a mit főztök holnapban leírtam a malom szót, ha Orfűn jártok, ki ne hagyjátok

az orfűi malmokat! Hétfőn zárva, egyébként 9-től nyitva a Garat, fantasztikus kenyerek és finom pékárukat vehettek.

(várjuk az október elejét, a senyei Határcsárdában velős pacaltot mérnek! :)