bethsabé Creative Commons License 2024.09.17 -1 0 198008

14. Hogy tartsd meg a parancsolatot mocsoktalanul, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenéséig,

15. A mit a maga idejében megmutat ama boldog és egyedül hatalmas, a királyoknak Királya és az uraknak Ura,

16. Kié egyedül a halhatatlanság, a ki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; a kit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat: a kinek tisztesség és örökké való hatalom. Ámen.

-----------------------

Mi van előtte leírva a szövegkörnyezetben?

-

Ki a királyok Királya és az uraknak Ura? Hát persze, hogy Jézus az, aki halhatatlanságot kapott az Atyától, az egyedüli bölcs Istentől. Mert nem Ő az Isten.

-

Mert ugyanis Jézus nem volt halhatatlan, mert meghalt. De, feltámadott és soha többé ,meg nem hal.

-

16. Kié egyedül a halhatatlanság, a ki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; a kit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat: a kinek tisztesség és örökké való hatalom. Ámen.

-

Elmondja a vers, hogy a halhatatlan Jézust emberek nem láthatják. 

-

Aki, a mennyekben már nem Jézus, hanem Új neve van.

-

Jel 3,12 A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.

-

Csak a 144000 megpecsételtekre írja fel az Új nevét.

Előzmény: Leslie07 (198006)