Korintusiaknak írt I. levél 15. fejezet:1……..
A halottak feltámadása. … 8 Utánuk pedig, mint egy elvetéltnek, megjelent nekem is. ..10De Isten kegyelméből vagyok az, ami vagyok, s rám árasztott kegyelme nem maradt bennem hatástalan. Többet dolgoztam mindegyiküknél, igaz ugyan, hogy nem én, hanem az Isten kegyelme, amely velem van…. 18 Sőt azok is elvesztek, akik Krisztusban haltak meg. …20De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül…. 24Azután következik a vég, amikor is (Krisztus) átadja az Istennek, az Atyának az uralmat, miután minden felsőbbséget, hatalmat és erőt megsemmisített….. 26 Utolsó ellenségként a halál semmisül meg, hiszen „mindent lába alá vetett”…. 33Ne hagyjátok magatokat félrevezetni! A gonosz beszéd megrontja a jó erkölcsöt. 34Legyetek józanok, és ne vétkezzetek! Némelyek ugyanis nem ismerik az Istent. Azért mondom ezt, hogy szégyelljétek magatokat….
A feltámadt test tulajdonságai. 38 Isten testet ad neki tetszése szerint, minden magnak neki megfelelő testet. ….42 Ilyen a halottak feltámadása is. Romlásra vetik el – romlatlannak támad föl. 43Dicstelenül vetik el dicsőségben támad föl. Erőtlenségben vetik el – erőben támad föl. .45Ahogy az Írás mondja: „Ádám, az első ember élő lénnyé lett”, az utolsó Ádám pedig éltető lélekké….