Igen, Helikonra írtad, csak annyira találónak éreztem... nekem is az volt az első gondolatom mikor a muskotályokat megkóstoltam, hogy ilyen a természetben nincs is. :)
Palatina:
nekem nem áll össze amit írsz, mert ugye augusztusi muskotály a neve, idén minden előbb volt, hogyhogy még van neked belőle a tőkén? Mazsola lett belőle? :)
A csemegeszolok.hu-n pont azt írja Kulicz László, ha tovább fent marad, akkor lesz poloskaízű...vagy bizonyos idő után már lebomlik az is? :)
"sajnos egyes kertészetekben kapható bizonyos klónjai nem a legjobbak, ezek a klónok kifogás alá esnek: rágós héj, apró szemű, íze ha érés után hosszabb ideig a tőkén van poloska ízű, sok lombot növeszt, de keveset terem stb. Javaslat: próbáljunk beszerezni más kertészetből és ne adjuk fel, mert egy megbízható rezisztens, bőtermő fajta."
(https://csemegeszőlők.hu/index.php/2016/05/12/palatina-primaugusztusi-muskotalynador/)
Namármost nekem pont ilyen ami régebbi tőkém van, de vettem Kaszás Balázstól 22 őszén, az még nem termett, de nagy reményeket fűzök hozzá :)