5. A Szentháromság és az isteni természet
Az az állítás, hogy a Szentháromság tana nem található meg a Bibliában, félrevezető. Noha a „Szentháromság” kifejezés maga nem szerepel a Szentírásban, számos igehely utal arra, hogy az Atya, a Fiú és a Szentlélek isteni egységben vannak. Például Máté 28:19, ahol Jézus azt mondja, hogy a tanítványokat „az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében” kell megkeresztelni. Ez a formula egyértelműen a három isteni személy közötti egységre utal.
Ez egyáltalán nem igaz. Itt e három személy egységes akaratáról lehet szó,semmi másról.
A nevükben rejlik a hatalmuk. Azonban ezt a nevet az Szentszellem Istennel és az Atya Istennel
ellentétben nem a származás jogán szerezte - tudván, hogy az Atya Isten és a Szentszellem,akiről
a Máté 28:19-ben az Úr Jézus beszélt származásuk jogán Istenek,mert mindketten Istenből, az Istenek Atyjából származnak.- ezzel ellentétben az Úr Jézus származását Dávidtól vezeti le a Szentírás. Embertől pedig Isten nem származhat. Ezen az sem változtat, hogy az Úr Jézus megszületéséről és származásáról az égiek már megszületése előtti korokban határoztak.
Az Úr Jézus valóban viseli az Úr és a Khrisztosz neveket, de ezeket nem születése jogán viseli,
mint az Úr Isten , hanem ezeket a neveket az Atya Isten adományozta neki.
János 17:11 Én ezentúl nem vagyok a világon, de ők a világban vannak, én hozzád megyek, Szent Atyám, őrizd meg őket neveddel, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi.
A névvel járó hatalmat úgyszintén az Atya Istentől kapta feltámadása után.
Ezt ő maga is kijelentette:
Máté 28:18És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Ezt Péter is megerősítette, miután az Úr Jézust férfiúnak és nem Istennek nevezte a hallgatósága előtt:
Ap. Csel. 2:22Izráelita férfiak, halljátok meg e beszédeket: A názáreti Jézust, azt a férfiút, aki Istentől bizonyságot nyert előttetek erők, csudatételek és jelek által, melyeket ő általa cselekedett Isten ti köztetek, amint magatok is tudjátok.24Kit az Isten feltámasztott, a halál fájdalmait megoldván; mivelhogy lehetetlen volt néki attól fogvatartatnia.29Atyámfiai férfiak, szabad nyilván szólanom ti előttetek Dávid pátriárkáról, hogy ő megholt és eltemettetett, és az ő sírja mind e mai napig minálunk van.30Próféta lévén azért, és tudván, hogy az Isten néki esküvéssel megesküdött, hogy majd az ő ágyékának gyümölcséből támasztja a Krisztust test szerint, hogy helyheztesse az ő királyi székibe,36Bizonynyal tudja meg azért Izráelnek egész háza, hogy Úrrá és Krisztussá tette őt az Isten, azt a Jézust, akit ti megfeszítettetek.