„A liga egyik meglepetéscsapata lehetünk” – Tanoh Dez András túl az első heteken új spanyol klubjában - Nemzeti Sport
"– Miként került Menorcára?
– Az én kezdeményezésem volt a klubváltás, ami sokaknak meglepő lehet. Először nem tudtam, hogy áll a kölcsönadásomhoz a Falco, de szerettem volna külföldre menni, és amikor jött az ajánlat, tudtam, meg kell ragadnom. Spanyolországot eleve kedvelem, Menorca a környezeti adottságai miatt pláne szimpatikus. Nem voltam elégedetlen az idényemmel, de nagyobb szerephez szerettem volna jutni, mint amit Szombathelyen kaptam, úgy éreztem, máshol talán jobban kibontakozhatok. Ezért is döntöttem úgy, megpróbálom ezt a kalandot, a klub korrekt volt, a vezetők jól fogadták. Azt nem mondom, hogy egy csettintésre elintéződött az üzlet, de nem gördítettek akadályt a kölcsönadás elé.
– Ekkor már alakulóban volt az új csapat a Falcónál, ezt is felmérte?
– Hallani lehetett arról, hogy Váradi Benedek visszatér, sejthető volt az igazolása, úgy pedig még nehezebb lett volna több játéklehetőséghez jutnom. Próbáltam előre is gondolkodni, hogy mennyien leszünk a keretben. Ahhoz, hogy azt csináljam, amit szeretnék, azaz sokat játszani, váltanom kellett."