Csak még néhány kósza ez+az a Manilának nevezett igazi echte szarkupachoz:
Találkozónk volt (nem nekem személyesen) 1 hotelben, ami tul.képpen 1 kínai gambling bűnbarlang. A város közepén. City of Dreams. Itt minden retket citynek hívnak, ahol van 1 hotel, néhány condominium (lakás), üzlet, kaszinó. Itt mindjárt látszott, hogy az egészből csak a kaszinó a lényeg. Hát itt padlót fogtam: úgy tömködték az 1000 pezósokat a félkarú rablókba, mint a közönséges halandók a buszjegyes automatába az aprót. Volt ATM, rajta a felirat: csak 1000 pesóst ad ki. Az a minimum tét. Leültem, figyeltem, hogy b*nak el háziasszonynak kinéző 30-40-es milf-ek percek alatt 10 ezreket - 1 ilyen nyomorult országban. Ezt az egész helyet porig kéne bombázni, behinteni sóval.
Még az előző elnök, az elmeroggyant gengszter Duterte műve volt ez az egész, aki kiegyezett Kínával az USA ellen, hát ez volt az ellentételezés, meg a POGO-nak nevezett hatalmas alvilági kínai komplexumok a rizsföldek közepén, ahol aztán minden ment, phising, telefonos-internetes csalás, amit akarsz.
Nem volt messzebb ez a bűntanya 15 km-nél, az eljutás módja a következő: kocsival elmentünk a 800 m-re levő üzletközpontba, kocsit ott hagytuk a mélygarázsban, átcaplattunk a hőségben-forgalomban az emeltpályás vonathoz - volt lift!! -, ami az EDSA felett jár, mert az vagy 5x gyorsabb, mint az alatta reménytelenül araszoló járműáradat (már ha felférsz, csúcsidőben reménytelen). A végállomáson le, ki a mocsokba-porba-hőségbe, be 1 közeli hotelbe. Onnan hívtunk 1 taxit, amivel jó 10 perc alatt elvergődtünk a pár km-re levő bűntanyára. Egy jó óra, 15 km....
Nem szépítem, sz*r ez az egész hely, ahogy van.