Olyan, mintha nem is egy koncertet láttunk volna. Nem voltam kedd óta netközelben és elképzeltem, hogy milyen szépeket és jókat fogok írni a szerda estéről, erre itt szinte mindenki el van kenődve.
Szerintem a Maiden nagyon ott volt a szeren. Persze lehet fanyalogni, hogy szarul szóltak, meg kevés régi számot játszottak, meg keveset mozogtak, stb. DE! A Maiden egy mai napig aktív zenekar, amely a csökkenő népszerűség ellenére sem adta fel, hanem folytatta. Egy dolog, hogy Bruce visszajött, de ez nem egy nosztalgia-turné, hanem a BNW lemezbemutató koncertje. Szerintem éppen ezért nem volt túl sok az új nóta.
Blaze-es dalok. Nagyon csúnya dolog lett volna, ha elfelejtik a BB-s lemezeket. Szvsz a helyükön voltak. A 'Clansmen' refrénje alatt a tribünről nézni a közönséget elég ütős volt.
Nowhere in time. Nem tudom, miért nem játszottak semmit sem róla. Talán azért, amit Bruce lenyilatkozott a Hammerban, hogy az az a lemez, amit a leglélektelenebbül készített. De ez csak egy 5let.
Steve télleg kicsit pilledt volt, de Bruce olyan volt, mint egy állat. HIHETETLEN, ahogy ennyi rohangálással hellyel-közzel stúdióminőséget produkált. Azok az idióta ugrások!!! Na meg Mr. Gers higanymozgása sem volt piti. Davey és Adrian magukat adták, Nickoból semmit nem láttam. Mondom, én fentről néztem és nem láttam a fejeket, de onnan úgy tűnt, élvezik, amit csinálnak. Amikor az egyik számban (talán a Fear?) a négy gityós egyszerre ugrált és a tömeg velük együtt, az nagyon bejött. Meg még ezer dolog.
Engem meglepett a közönség intenzitása. Az emberek a keverőig tapsoltak, énekeltek. A Dózsa György úti tribün meg végigállta az egész koncertet. Nekem nagy élmény volt, néha komolyan kirázott a hideg. Lehet fanyalogni a 88-as idők után, de szerintem értelmetlen. ÚJRA ITT A MAIDEN ÉS NEM VALAMI KIFORDULÓS LOAD-HOZ HASONLÓ LEMEZZEL, HANEM 2000-RE HANGOLT METÁLZENÉVEL!
Up the Irons!