Szibillia3 Creative Commons License 2024.09.09 0 1 4878

Sosem értettem azt, hogy nekem miért kell valakit egy véleményében támogatni, csak azért mert nő.

Mióta a virtuális világ blogjaiban jövök-megyek, nem egyszer kaptam azt a lecseszészt (régebben, amikor még sokkal több hozzászólás volt egy-egy poszt alatt és sokan voltunk, vagyis pörgött a beszélgetés), hogy nem egy nő mellé álltam, hanem 

férfi mellé, mert nekem az volt elfogadható vélemény, és én magam is osztoztam ebben a véleményben. 

Nem érdekel, hogy valaki nő, vagy férfi, az érdekel, hogy mit ír/mond, és azt el tudom fogadni (még akkor is, ha más, mint az enyém, vagy képes meggyőzni, hogy neki van igaza), vagy nem. 

Természetesen igyekszem az én női fejemmel megszült elgondolásokat átvinni, de nem azért mert női gondolat, hanem mert az enyém, és szeretek győzni. 

Megvetem az ilyen nemi kényszerítést, illetve én csalódtam a női politikusokban (mint írtam előzőleg), mert semmiben sem nők, amikor politikussá válnak, így mit is ér, ha nőként politizálnak és legyenek többen? És ezt a nemtudnakegyedülvécéremenni eszetlen összetartozást sem tudom elfogadni (ezt minden másra is értve, nemcsak a pisilésre), nem ettől nő egy nő. 

Fontosabbnak tartom azt, hogy "minden sikeres férfi mögött ott van egy nő", mint fordítva. 

Előzmény: Aphelix (4876)