The Evil Creative Commons License 2000.06.08 0 0 545
1. A "nagy öregek", akik most Dickinson miatt leporolták régi lemezeiket, elvárják, hogy azokat a számokat nyomja a Maiden a koncerten, mint amit 12-15 évvel ezelőtt. Ez érthető. És ugyanezek az arcok rohadtul nem bírták élvezni az új számokat, mert nem ismerték őket. Viszont: a rajongók, akik megvették a BRAVE NEW WORLD-öt (is), rohadtul kíváncsiak, hogyan szólalnak meg az új lemez nótái élőben. Namármost, kinek a kedvében járjon a Maiden (hiszen a kettő egyszerre nem megy)? A "nosztalgiázó" rajongók kedvében, vagy az "aktív" fan-ek kedvében (akik nélkül nem mellesleg ma már k*rvára nem létezne a Maiden, hiszen minek létezzen egy banda, ha nem veszik a lemezeit?)? A válasz szerintem egyértelmű, természetesen Harrisék számára is. Még fejtegethetném ezt hosszan, de bízom abban, hogy ennél a pontnál már nagyjából mindenki egyetért velem. Ja, még egy dolog. A turnézást azért találták ki, hogy segítse a lemezeladásokat. Világos, huh? Még valami, a Seventh Tour 12, a Somewhere On Tour 14 éve volt, nehogymár évtizedekig ugyanazokat a számokat játsszák!

2. Levonjuk a 6 számot a BRAVE NEW WORLD-ről, marad mittomén mennyi a korábbi korszak szerzeményeire. Nem lehet minden klasszikust eljátszani (hál' Eddie-nek túl sok van ahhoz). Én is sajnálom, hogy a Somewhere In Time-ról nem játszottak (főleg a Stranger In A Strange Land-ért és a Clairvoyant-ért őrültem volna meg), de elfogadom a helyzetet. Ugyanis én baromira élvezem az összeset, akármelyiket játszák, mindegyiknek nagyon tudok örülni. Akinél ez nem így működik, azt tényleg sajnálom, de a fanyalgás helyett megpróbálhatta volna élvezni a koncertet, ha már egyszer azért ment oda.

3. Tavaly volt az Ed Hunter turné (sajnos ide nem jöttek), akkor elnyomták az Aces High-t, Wasted Years-t, Powerslave-t, satöbbi; hát most kihagyták. Majd a következő turnén.

4. A Heaven Can Wait-et 1986, a Running Free-t 1978-79 óta szinte minden turnén játszották, ezeket *szerintem* ideje volt már elhagyni. Ugyanilyen megfontolás alapján mondjuk a Wrathchild helyett is lehetett volna a Prowler, nem is lett volna rossz, minthogy így sem volt az.

5. Nem tudom, hogy Bruce régebben mennyit mozgott (illetve a Powerslave videón negyedannyit, mint tegnap Budapesten, a Maiden England videón se sokkal többet, mint 1985-ben, Doningtonban valóban long distance runner volt - persze ez nem jelent semmit), a lényeg, hogy szerintem pompásan tette a dolgát, mászott, ugrált, rohangált jobbról-balra, előre-hátra. Nekem ez a futómennyiség tökéletesen megfelelt.

6. Attól, hogy Bruce Strasbourgban elsüt egy poént a Sanctuary közben, attól én még röhöghetek rajta pár nappal később Budapesten.

7. A sok fuckozás valóban nem jó dolog. Másfelől meg tudom érteni, hogyan érezhetnek Steve-ék, akikre magasról szarik pl. az MTV, no matter hány millió lemezt adtak/adnak el.

8. Dickinson teljesen beőrült; Gers úgyszintén; Nicko ugyancsak. Steve szerintem is visszafogott volt, Adrian meg mintha konkrétan szarul érezte volna magát. Davey viszont élvezte, elég volt ránézni a fejére. Bakit én nem fedeztem fel, szerintem halál pontosan nyomták a dalokat. Ha volt is egy-kettő, hát istenem. Ettől is koncert egy koncert.

9. a két Blaze-es számról: számomra a Sign Of The Cross volt a koncert fénypontja; a Clansmannel sem volt semmi baj, aki nem volt süket, hallhatta, ahogy a küzdőtér teli torok üvölti a szöveget, de főleg a refrént.

10. Bruce eszmefuttatása: sok új számot játszanak, a Maiden emiatt is "kinda unique", nem hasonlítható más HM bandákhoz, de amúgy is tesznek a divatra, és itt jön be a "fucking MT fucking V"

11. Nem tudom hol volt, mit szívott az, aki ezt írta: "Az utolsó blokkig tök passzív volt a közönség, csak az ismert számokra indult be mindenki". Meg hogy nem volt fent kéz, meg nem volt headbang. Véletlenül nem a PeCsában voltatok?

12. Ezeket a szavakat viszont aranyba kéne önteni: "Tudomásul kell venni, hogy a Maiden ma is Maiden, bár a 80-as éveket nem lehet megismételni"

13. Szerintem hülyeség, hogy a többségnek nem tetszett a koncert. Kurva lelkes volt a közönség, na persze nem a "nyugdíjasok"

Ha netán bunkó lettem volna tegnap éjjel, az azért volt, mert a MAIDEN AZ ISTEN számomra, és érzékenyen érintett az a pár beírás, ami fikázta a koncertet. Főleg, hogy elképesztően nagy volt a hangulat!

"hi there! i had an excelent time at the gig. i think i saw you. you were front lines in the middle right? i was bouncing in lines 2-5 for the whole show, near where janick was playing. i loved the show. i was dead-tired after it." /George Matsangouras, görög Maiden fan küldött egy emailt az imént. Ja, és mellesleg megtanított nekem egy anti-ferencváros nótát görögül, azóta is csak azt dúdolom: Ehisz mesz szton kolo szu ena varosz, ferencváros, ferencváros :))