Üdv!
A legtöbb hozzáfűznivalót már elmondták előttem, de én is úúúúúgy akarom:
A hangzás nem is annyira, de a hangerő totál elb...ta a koncertet. Normáél hangerőn eldumáltam a haverommal 10 méterre a színpadtól. Az Dirty Deeds alatt is szörnyű volt, de én meg mertem volna esküdni, hogy a Maiden min. háromszor olyan hangos lesz. Hát nem...
Dickinson valóban nagyon aktív (enyhe kifejezés) volt, de Janick vitte a pálmát. A legjobb szvsz az volt, amikor a gitárral megb...ta a hangfalat. A hangszer meg rendesen sikoltozott :)). Harris bácsitól nem ezt vártam, de a végére azért belejött. Adrian szerintem már most fásult - pedig még igencsak az elején járnak -, szólója alig volt.
A Dirty Deeds iszonyat szürke zenét játszott, de a színpadot jól bemozogták. Nem a Maiden elé valók (Harris azért bólogatott rá a színfalak mögött).
A legjobb nóta szvsz a Sign Of The Cross volt. Örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel, már lentebb is írta valaki. Dickinson hangjával azok az énektémák iszonyat megdörrentek, és valahogy a gitárok is izmosabbak voltak, mint a többi nótánál.
Nemtudom, mi lehetett az oka, de valahogy a közönség sem vette a lapot. Minden nóta elején ordítoztak meg minden, de a számok végére rendszerint elhallgattak. Volt olyan, hogy egy kéz sem volt a levegőben, ez pedig egy Maiden koncertnél valamit kell, hogy jelentsen. Bár én a színpadról is több mosolyt vártam... Én ha valami miatt nem szeretem a "nagy" koncerteket, az a lökdösődők népes tábora. Most a 10-15. sorban semmi(!) nyomulás nem volt. Nem arról van szó, hogy a pogót hiányolnám, de a headbang azért mehetett volna ezerrel.
Mindent összevetve megérte a belépőt. Én nem mondanám magam nagy Maiden fannak, a klasszikus nótákat ismerem, ennyi (bár új album máris egyik örök kedvencemnek ígérkezik). Azonban a régi koncertfotók alapján semmi pénzért ki nem hagytam volna a bulit, hiszen köztudottan az egyik legjobb koncertbanda, na meg Dickinsont és Harrist látni iszonyat nagy élmény volt. Nem ez volt életem koncertje (félreértés ne essék, akár lehetett is volna), de élménynek elsőosztályú volt, a fentiek ellenére.
HAIL AND KILL TO Metalbá! (bocs, de nem hajlik rá a kezem, hogy a metalt á-val írja)